Helyi közélet

2013.02.12. 21:37

Van remény az újhelyi húsüzemre

Sátoraljaújhely - Új cég veheti át a Zemplén-Hús Kft. helyét Sátoraljaújhelyen.

Sátoraljaújhely - Új cég veheti át a Zemplén-Hús Kft. helyét Sátoraljaújhelyen.Az elmúlt hetekben több alkalommal is foglalkoztunk azzal, hogy bezárt a Zemplén-Hús Kft. sátoraljaújhelyi üzeme az év elején, és az ott dolgozó 28 embernek felmondtak.

Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere elmondta, miután a cég képviselői úgy nyilatkoztak, kivonulnak a zempléni piacról, ezért Budai Gyula államtitkárral és dr. Hörcsik Richárd zempléni országgyűlési képviselővel arról tárgyaltak pénteken, milyen úton lehet újraindítani a céget.

A kormány segítsége jól jöhet

– A tárgyalást követően egy találkozóra hívtuk a környékbeli, állattartással foglalkozó nagyobb vállalkozások vezetőit, akiknek felvázoltuk, hogy lehetőség nyílna egy új sátoraljaújhelyi húsüzem és az ahhoz kapcsolódó vágópont beindítására, amennyiben az önkormányzat mellett ők is hajlandóak beszállni – mondta Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere. – A találkozón öt vállalkozó is jelezte, hogy látnak fantáziát egy közös cég beindításában, így annak bejegyzése már folyamatban is van a Cégbíróságon.

Szamosvölgyi Péter kérdésünkre elmondta, jelenleg folyamatos tárgyalásban állnak a Zemplén-Hús Kft. tulajdonosi körével.

– Annyit tudok erről elmondani, hogy az utóbbi napokban jelentősen közeledtek egymáshoz ár tekintetében az álláspontok, de konkrét számot nem mondhatok, mert a tárgyaló fél kikötötte, hogy ezeket az információkat harmadik félnek ne adjuk ki – tette hozzá Sátoraljaújhely polgármestere.

– A múlt heti frakcióülésen elővezettem az újhelyi húsüzem újraindítására vonatkozó javaslatomat a miniszterelnök úrnak – mondta érdeklődésünkre dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője. – Ha minden a tervek szerint halad, akkor hamarosan a kormányülés elé kerülhet a sátoraljaújhelyi üzem ügye és amennyiben kedvező döntés születik, akkor a kormány segítségével és támogatásával hamarosan ismét be tudjuk indítani a termelést Újhelyen.

ÉM-BG

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában