Helyi közélet

2013.02.12. 11:56

Rácz Helga belekóstolt a modellek és a film világába

Miskolc - Helga 11 éve tagja a Fortuna Tánc- és Divatstúdiónak: mindent megkapott, amire vágyott.

Miskolc - Helga 11 éve tagja a Fortuna Tánc- és Divatstúdiónak: mindent megkapott, amire vágyott.Bár csak 15 éves, de már 11 éve tagja a Fortuna Tánc- és Divatstúdiónak Rácz Helga. Mint vallja, ekkortól, azaz 4 évesen kezdődött élete „pörgősebb” része. Öt évesen már fotózásokon, szépségversenyeken vett részt, s nem egy ilyen megmérettetésen léphetett dobogóra.

Eszlári Zitának, a stúdió vezetőjének köszönhetek mindent, ő szólt mindig, ha meghirdettek egy újabb verseny – mondja Helga. Ő ajánlotta azt is, hogy egy évvel később egy barátnőjével együtt jelentkezzen Friderikusz Sándor: Gyerekszáj című műsorába. Képernyőre is kerültek, táncolniuk kellett és egy kis jelenetet is előadtak. Helga meséli, nem sokra emlékszik már belőle, de arra igen, hogy egy könyvet kapott ajándékba.

A Fortuna divatstúdió segítségével később több filmben is szerepelhetett. Először – nyolc éves volt akkor Helga – egy papírzsebkendő reklámban kapott szerepet, a lehetőségre szintén Zita hívta fel a figyelmét, aki külföldi síelése közben látta meg a plakátot, hogy szereplőket keresnek. A három napig tartó forgatás alatt Helga már néhány mondatot is mondott németül, a reklámot végül Svájcban vetítették.

Görög divatlapban

– Életem első igazi filmjében egy farkaslányt játszottam – tudjuk meg. Vér és csokoládé volt az amerikai film címe, és az előbbi reklámfilmet forgató férfi felesége rendezte. A férj ajánlotta be Helgát, és a rendezőnőnek is megtetszett a kislány. Ketten játszottak egyébként magyarok a filmben, ő és Dobó Kata.

– Nem volt közös jelenetünk – jegyzi meg Helga. – Én a barátnőjét játszottam, de még kislánykorában.

A filmet – amiben 9 éves volt Helga – az egyik magyar kereskedelmi csatorna is sugározta. Játszott még más filmben is, de modellként is kipróbálhatta magát. Görögország egyik neves divatlapjában szerepelnek fotói, a képeket Budapesten, többek közt a Lánchídon vették fel.

– Nagyon izgalmas munka volt, már csak azért is, mert a bátyámmal együtt fotóztak bennünket. Rengeteg ruhát kellett felpróbálnunk...

Helga meséli, legutóbb a Gyanú árnyékában című műsorban láthatták a tévénézők.

Ezek után nem is kérdés, hogy Helga mi szeretne lenni: természetesen a modellek és a film világa vonzaná. Jelenleg 9.-es a miskolci Kossuth gimnáziumban, mint mondja, családja, osztálytársai, barátai örülnek a sikereinek.

– Szeretnék később Pesten modellkedni – magyarázza. Hozzáfűzi, ha betöltötte a 16-ot, akkor lesz lehetősége arra is, hogy külföldön is dolgozzon. Addig tanul, sportol és jár a Fortunába. Úgy érzi, ott mindent megkap, amire vágyik: táncot, versenyeket, modellkedést, fotózásokat, szereplési lehetőségeket.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában