Helyi közélet

2013.02.12. 12:07

MSZP: tömeg- helyett tömeges közlekedés

Miskolc - Az idei év költségvetése nem tartalmazza a települési önkormányzatok helyi közlekedésének támogatására vonatkozó sort, vagyis feltételezhető, hogy az állam 2013-ban nem kívánja támogatni az önkormányzatok helyi közlekedési feladatait – kezdte keddi sajtótájékoztatóját dr. Tompa Sándor, a szocialista frakció tagja és Bazin Géza (MSZP) önkormányzati képviselő.

Miskolc - Az idei év költségvetése nem tartalmazza a települési önkormányzatok helyi közlekedésének támogatására vonatkozó sort, vagyis feltételezhető, hogy az állam 2013-ban nem kívánja támogatni az önkormányzatok helyi közlekedési feladatait – kezdte keddi sajtótájékoztatóját dr. Tompa Sándor, a szocialista frakció tagja és Bazin Géza (MSZP) önkormányzati képviselő. „Ezen a tételen tehát az MVK Zrt. (a 2012-es évhez viszonyítva) hozzávetőleg 529 millió forint bevételkiesést szenved el” – hangsúlyozták. Valamint – folytatták – a szociálpolitikai ártámogatás is módosult, ennek köszönhetően a tavalyi második félévben 42,645 millió forinttal csökkent az MVK Zrt. bevétele. „Tehát összesen 580 millió forinttal kevesebből gazdálkodhat idén az MVK Zrt., amely közel 10 százaléka a cég éves bevételének. Ezek után kíváncsiak vagyunk a tavaly megígért, az utazóközönség által igényelt menetrendi változtatásokra? De kíváncsiak vagyunk arra is, hogy a közösségi közlekedésben mikor és mennyi lesz a rezsicsökkentés? Hogy lesz ebből utasbarát közösségi közlekedés? Úgy látjuk egyre valószínűbb a tömeg közlekedés!” – hangsúlyozták.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában