Helyi közélet

2013.02.01. 11:35

Mesterséges hótorlasz az úttesten

Ózd - Egy buszsofőr tett bejelentést az Ózdi Rendőrkapitányságra, ugyanis a Hangony községet Domaházával összekötő aszfaltút hangonyi kivezető szakaszán 2013. január 29-én nagyméretű hótorlasz állta el a közlekedők útját. A havat valószínűleg a közeli szántóföldről hordhatták oda.

Ózd - Egy buszsofőr tett bejelentést az Ózdi Rendőrkapitányságra, ugyanis a Hangony községet Domaházával összekötő aszfaltút hangonyi kivezető szakaszán 2013. január 29-én nagyméretű hótorlasz állta el a közlekedők útját. A havat valószínűleg a közeli szántóföldről hordhatták oda.Rendőri intézkedést kért egy menetrend szerint közlekedő busz sofőrje, este fél kilenc magasságában a Hangony-Domaháza közötti útszakaszra. Elmondása szerint a Hangony lakott terület végét jelző közúti jelzéstől kb. 30 méterre, nem tud járművével tovább haladni a mindkét forgalmi sávot lezáró hótorlasz miatt.

A helyszínre érkező járőrök azt tapasztalták, hogy az úttest teljes szélességében kb. egy méter magasságban és szélességben szilárd hótorlaszt emeltek. Továbbá megállapították azt is, hogy az úttestre felhordott nagymennyiségű havat feltehetően a szántóföldről szállíthatták az aszfaltra, mivel ott több helyen is nagy kiterjedésű folytonossági hiányok voltak.

Az autóbusz utasait a kényszermegállójától hozzátartozóik szállították haza. A közlekedési akadályt jelentő hótorlaszt a Közútkezelő munkatársai rövid időn belül letisztították az útról, addig a rendőrjárőrök leállították a forgalmat. Így megakadályozták, hogy esetlegesen baleset történjen. A munkálatokat követően a járműforgalom az útszakaszon helyreállt.

Az Ózdi Rendőrkapitányság közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettesek ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában