Helyi közélet

2013.02.20. 16:41

Az MSZP Zsiga Marcell lemondását követeli

Miskolc - „Sajnálom, hogy Török Zsolt, az MSZP embere gyűlöletkeltéssel indította a mai napot is” – reagált dr. Zsiga Marcell alpolgármester a szocialisták szerdai sajtótájékoztatójára.

Miskolc - „Sajnálom, hogy Török Zsolt, az MSZP embere gyűlöletkeltéssel indította a mai napot is” – reagált dr. Zsiga Marcell alpolgármester a szocialisták szerdai sajtótájékoztatójára.Török Zsolt, az MSZP szóvivője ugyanis parlamenti mandátumának és miskolci alpolgármesteri címének visszaadására, valamint a közéletből történő teljes visszavonulásra szólította fel a fideszes Zsiga Marcellt szerdán. És arra kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy vonja meg bizalmát a miskolci alpolgármestertől.

Indokként említette: „Jogtalanul vett fel több mint 700 ezer forint költségtérítést, miskolci városvezetőként önkormányzati cégeknél helyezte el családtagjait. Ezután tette legemlékezetesebb kijelentését, amikor azt mondta, hogy havi 47 ezer forintból biztosan meg lehet élni, Az is joggal háborította fel a miskolciakat, hogy az önkormányzat csak az alpolgármester kapujáig újíttatta fel azt az utcát, ahol a politikus frissen vásárolt háza áll. Legutóbb pedig arra derült fény, hogy Zsiga Marcell 40 millió forintért vette meg házát Miskolcon, miközben vagyonnyilatkozata alapján erre nem lett volna lehetősége.”

Zsiga Marcell szerint: „Nem lehet komolyan venni Török Zsoltot, aki attól sem riadt vissza, hogy nem létező felsőfokú végzettséggel ruházza fel saját magát. Az MSZP ellen a közelmúltban, rágalmazás miatt tettem feljelentést, most Török Zsolt ellen is megteszem.”

Az alpolgármester vagyonnyilatkozatát – a Blikk bejelentése miatt – az Országgyűlés mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottsága vizsgálja. Rubovszky György, a bizottság elnöke azt mondta lapunknak hétfőn: öt napja van Zsiga Marcellnek, hogy nyilatkozzon az ügyében. „A lelkiismeretem, becsületem tiszta, határidőig leadtam a bizottságnak a bekért adatokat” – mondta dr. Zsiga Marcell.

ÉM-NSZR


Budapest, 2013. február 20., szerda (MTI) - Határidőre válaszolt Zsiga Marcell fideszes országgyűlési képviselő a vagyonnyilatkozatával kapcsolatos kérdésekre, az Országgyűlés mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottsága jövő heti ülésén dönt, elfogadja-e azt - mondta el a testület elnöke, a KDNP-s Rubovszky György az MTI-nek.

Budapest, 2013. február 20., szerda (MTI) - Parlamenti mandátumának és miskolci alpolgármesteri címének visszaadására, valamint a közéletből történő teljes visszavonulásra szólította fel a fideszes Zsiga Marcellt az MSZP.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában