Helyi közélet

2013.02.04. 08:26

Adjuk vagy ne adjuk?

Borsod-Abaúj-Zemplén - Még két hetük van a szakrendelőt fenntartó önkormányzatoknak a döntésre.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Még két hetük van a szakrendelőt fenntartó önkormányzatoknak a döntésre.

Az állam a kórházakkal együtt csaknem 200 szakrendelőt már átvett, további 263 önálló intézmény államosítására azonban csak most kerülne sor. Ezek közül 120 önkormányzati tulajdonban lévő intézmény érintett a tulajdonosváltásban; ha a települések február közepéig nem jelzik, hogy megtartanák azokat, akkor állami kézbe kerülnek.

Sajtóértesülések szerint az országban már mintegy 20, főként módosabb település polgármestere jelezte, hogy nem adják oda a rendelőt. Az önkormányzati rendelőintézetek tulajdonosai az újabb határidők szerint február közepéig nyilatkozhatnak, kívánják-e maguk fenntartani a (nem kórház mellett működő, vagyis önálló) járóbeteg-szakrendeléseket. Ha nem teszik, vagy ha nem kérik a jogot, az állam lesz a fenntartójuk, várhatóan májustól.

Megyénkben 20, OEP által finanszírozott ellátást nyújtó, de nem a GYEMSZI intézmény-felügyelete alá tartozó járóbeteg-szakellátó van. Fenntartóik közül érdeklődtünk néhánynál, mi a szándékuk: megtartják vagy átadják intézményeiket.

ÉM-SzK


Borsod-Abaúj-Zemplén - Van, ahol már döntöttek, s van, ahol még fontolgatják: megtartsák vagy sem az önkormányzati szakrendelőt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában