Helyi közélet

2013.02.04. 15:03

5.755 dolláros csekk kapcsolatápolásra

Sonoma, Tokaj - Február elsején adták át a Sonoma-Tokaj Testvérvárosi Egyesületnek a Buena Vista Borászatban.

Sonoma, Tokaj - Február elsején adták át a Sonoma-Tokaj Testvérvárosi Egyesületnek a Buena Vista Borászatban.Remekül kezdődött a Sonoma-Tokaj Testvérvárosi Egyesület számára a február. Jean-Charles Boisset, a Buena –Vista Borászat tulajdonosa 5.755 dollárt adományozott a kaliforniai Sonoma-Tokaj Egyesületnek. A rendkívüli felajánlás magyarázata az, hogy 2012 –ben 5755 palack The Count :Founders ( A gróf alapító ) 2008-as vörösbort adtak el. Ez pontosan annyi, mintha minden nap 15 palack fogyott volna el a finom vörös nedüből tavaly. Az 5.755 dolláros csekket február elsején adták át a Sonoma-Tokaj Testvérvárosi Egyesületnek a Buena Vista Borászatban a Magyar Televízió és 4 kaliforniai újság riporterei részvételével - közölte szerkesztőségünkkel Májer János, Tokaj polgármestere. Természetesen bort is felszolgáltak, és bemutatták a felújított pezsgő pincéjüket és a borászat egyéb részeit.

Testvérvárosi szerződés

A Sonoma-Tokaj Testvérvárosi Egyesület egyébként 2012 tavaszán alakult és amerikai magyarokból áll, akik Sonomában és a Bay Area-n ( az öbölben ) élnek, valamint a Buena Vista Borászat szerelmesei és Haraszthy Ágoston gróf leszármazottai, tisztelői. A testvérvárosi szerződést Sonomával ősszel írta alá Májer János, Tokaj polgármestere, pontosan akkor, amikor a kaliforniai szőlőtermelést meghonosító Haraszthy Ágoston gróf születésének 200. évfordulóját ünnepelték. A Sonoma-Tokaj Testvérvárosi Egyesületet a Buena Vista Borászat szponzorálja, amelyet nemrég teljesen átalakított és felújított történelmi borászati épületté a tulajdonos Jean–Charles Boisset. 2012-ben a tulajdonos minden egyes eladott palack The Count:Founders ( A gróf alapító ) 2008-as vörösbor után félretett 1 dollárt a Sonoma-Tokaj Testvérvárosi Egyesület számára. Az 5.755 dolláros csekket ezúttal adta át.

„Nagyon hálás vagyok Boisset Úrnak ezért a nagylelkű adományért” – jelentette ki George Webber, a Sonoma –Tokaj Testvérvárosi Egyesület elnöke. "A Haraszthy gróf iránt tanúsított kényeztető szeretete teljesen rendkívüli, és ezzel az adománnyal nagyszerű eseményeket rendezhettünk 2012-ben, amelyekben főszerepet kapott a magyar kultúra és Sonoma történelme , és hozzájárult a Kaliforniába látogató tokaji küldöttség vendégül látásához. E nemes gesztus révén el tudjuk kezdeni Sonoma és Tokaj között a „ borász csereprogramot” 2013-ban. Hálás vagyok továbbá Tokaj és Sonoma politikusainak is, valamint Bill Boerumnak, a Sonomai Testvérvárosok Egyesületek elnökének, amiért segített ezt a kapcsolatot létrehozni. Az idén mi utazunk a tokaji borfesztiválra."

A Sonoma-Tokaj Tesvérvárosi Egyesület a Sonomai Tesvérvárosok Egyesület ( SSCA ) pártfogásán belül működik és regisztrált non-profit szervezet. Amerikai látogatásukkor Májer János, Tokaj polgármestere egy 1957-es 6 puttonyos aszúval kedveskedett a Buena Vista Borászat tulajdonosának, az adományozó Jean-Charles Boissetnek.

ÉM-BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában