Helyi közélet

2013.01.28. 15:07

Szalézi centenárium

Kazincbarcika - A Szalézi Tartomány, a szaléziak magyarországi letelepedésének 100. évfordulója alkalmából szombaton rendezte meg a szalézi centenáriumi év nyitóünnepségét.

Kazincbarcika - A Szalézi Tartomány, a szaléziak magyarországi letelepedésének 100. évfordulója alkalmából szombaton rendezte meg a szalézi centenáriumi év nyitóünnepségét.A kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnázium teljes tantestülete és diáksága részt vett a budapesti nyitóünnepségen, és ezért különvonattal utazást szerveztek a fővárosba. Budapesten meghallgatták dr. Erdő Péter budapestesztergomi érsek által celebrált szentmisét, a Szent István Bazilikában. A rendezvényen részt vevők lepedőre festett, a centenáriumra utaló nagyméretű plakáttal vonultak a Bazilikáig, és vissza. Az ünnep alkalmából különvonat, úgynevezett Szalézi Expressz indult, amelyen 900-an utaztak Budapestre. A szentmise után a Bazilika előtti Szent István téren néhány perces zenés flashmobot rendeztek a kazincbarcikai gimnázium diákjai: 600 diák megjelenítette a 100 éves magyar szalézi tartomány logoját. Ezután a a Budavári Palota barokk csarnokában tartott ünnepi fogadásra is ellátogattak a diákok, ahol a centenáriumi ünnepségre és a „A jókedv rendje – Szaléziak” című kiállítás megnyitójára került sor. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában