Helyi közélet

2013.01.07. 14:40

Miskolc Kassán, Kassa Miskolcon

Miskolc, Kassa - Három főprogramot, de sok más eseményt és látnivalót kínál Miskolc Kassának.

Miskolc, Kassa - Három főprogramot, de sok más eseményt és látnivalót kínál Miskolc Kassának.Három miskolci program került be a Kassa Európai Kulturális Fővárosa 2013 hivatalos programsorozatába, tudtuk meg Kákóczki Andrástól, a miskolci önkormányzat kulturális osztályának vezetőjétől. Az egyik a február 22-e és 24-e között zajló Miskolci Kocsonyafesztivál, melynek díszvendége Kassa lesz. A másik a Miskolci Szimfonikus Zenekar március 5-ei koncertje Kassán, a harmadik pedig a Miskolc Kassa és Abaújszántó részvételével a borút-projekt, melyet a magyar-szlovák határon átnyúló együttműködés keretében szerveznek május 11-én. A főprogramokon kívül számos területen együtt dolgozik a két város, tette hozzá az osztályvezető, hisz szeptemberben Miskolc és Kassa polgármestere együttműködési megállapodást írt alá. Azóta több közös programja is volt a két városnak, legutóbb októberben Miskolc napot rendeztek Kassán. Miskolc az EKF-program nyitórendezvényén is részt vesz. Január 19-én nemzetközi kulturális kavalkád lesz Kassán, ahol a vendégek „Miskolc Házát” is megtalálhatják, és akár egy magyar vendéglőbe is betérhetnek.

Kákóczki András jelezte: a két város közötti megállapodás jegyében egymás programjait beharangozzák saját városukban. Így a Bartók+... Operafesztiválról, a Cinefest Fesztiválról idejében értesülnek majd Kassa vendégei, de találnak majd információkat a Diósgyőri Várjátékokról vagy a Borsodi Fonóról is.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában