Helyi közélet

2013.01.14. 14:19

Dolgos féléven vannak túl

Miskolc, Bőcs, Tibolddaróc - Van, ahol nehezen kezdődött a tanév, máshol rendben teltek az első hónapok.

Miskolc, Bőcs, Tibolddaróc - Van, ahol nehezen kezdődött a tanév, máshol rendben teltek az első hónapok.Pénteken véget ért a tanév első féléve, ma már az év végi bizonyítványba gyűjtik a diákok a jegyeket. Nem telt eseménytelenül az első 4 és fél hónap, hiszen sok változást hozott az új köznevelési törvény megszületése, és az iskolák állami fenntartásba vétele is megtörtént. Ki így, ki úgy értékelte a a hátunk mögött hagyott hónapokat.

A miskolci Szent Benedek Gimnázium és Szakképző Iskola igazgatója, Bialkóné Csíkos Zsuzsa lapunknak azt mondta, nehezen indult a tanév. Rengeteg munkájuk volt, hiszen átköltöztek a Kabar utcára, ahol az ottani épületet szépen rendbe kellett hozni. Kicserélődött a tantestület is. Terveik között szerepel, hogy szakközépiskolai képzést is indítsanak. Az előzetes felmérések szerint úgy látják, hogy nagy érdeklődés lenne az egészségügyi képzésre.

A félévben nehézséget az is, hogy nem jelent a kerettanterv – tette hozzá az igazgató. Most, miután megvan, igazi rohammunka kezdődik az iskolákban, hiszen márciusig módosítani kell a pedagógiai programot, az SZMSZ-t és a házirendet, valamint a helyi tantervet.

Ugyanúgy, mint eddig

A Bőcsi Általános és Szakiskolában Újlaki István igazgatóhelyettest kérdeztük, aki úgy fogalmazott: az első félévvel elégedettek. Az intézmény átadás-átvételéből nem éreznek semmit, minden ugyanúgy van, mint eddig. Fontos feladatuknak tartják a hátrányos helyzetű gyerekek fejlesztését, oktatását, nevelését.

A tibolddaróci általános iskola igazgatója, Ferenczi Antalné nem nagyon ért rá velünk beszélgetni, mert mint mondta, épp jelentést kell készítenie a tankerületnek a nyugdíjas közalkalmazottakról. Megtudtuk: az első félévben semmi fennakadás nem volt az iskola életében. A diákok többsége megfelelően tanul, néhányan kiválóan, de akadtak olyanok is, akik nem vették elég komolyan a tanulást.

Már készül az érettségire

Vajda Bettina a Fráter György Katolikus Gimnázium végzős diákja. Számára ebben a félévben a legfontosabb az volt, hogy elkezdje a felkészülést az emelt szintű érettségire. Részt vett angolból az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen, úgyhogy erre is sokat készült. Követte a felsőoktatás átalakításával kapcsolatos országos eseményeket, de mint mondta, nem vett benne részt. Kiemelte: örül annak, hogy iskolájában mindent megtesznek a tanárok azért, hogy sikeresen tudjanak tovább tanulni.


Miskolc - "Elég jól sikerült az első félév, de remélem, hogy év végén még jobb lesz a bizonyítványom. Matematikából mindenképpen javítanom kell, bár a matekhoz nincs sok tehetségem" – mondta Kozma Zsuzsanna.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában