Helyi közélet

2012.12.29. 16:32

Virslis, pezsgős szilveszter

Miskolc - Sokan töltötték a hét végét szilveszteri készülődéssel. Belvárosi körsétánk alkalmával kiderült, hogy az emberek igyekeztek még szombaton mindent beszerezni: a szilveszteri vacsorához valót, az italokat és természetesen az elmaradhatatlan zajos és vidám kellékeket, a trombitát, az álarcokat vagy a mókás fejfedőket.

Miskolc - Sokan töltötték a hét végét szilveszteri készülődéssel. Belvárosi körsétánk alkalmával kiderült, hogy az emberek igyekeztek még szombaton mindent beszerezni: a szilveszteri vacsorához valót, az italokat és természetesen az elmaradhatatlan zajos és vidám kellékeket, a trombitát, az álarcokat vagy a mókás fejfedőket.A hét végét a szilveszteri nagy bevásárlással töltötték az emberek. Aki nem akart valamelyik hipermarketben tolongani, inkább az egyik belvárosi élelmiszerüzletet választotta, ahol kényelmesen, hosszas sorban állás nélkül vásárolhatott. Igaz, betértünk egy olyan húsboltba is, ahol a friss és akciós malachús miatt a sor vége az utcán állt.

Családi körben

Görgényi Adriennel az egyik élelmiszerüzletben találkoztunk, bevásárlókocsija majdnem tele. Bizony, ez már a szilveszteri nagy bevásárlás.

– Most akarok mindent megvenni, hogy a szilveszter előtt már csak a friss kenyeret kelljen beszerezni – mondja.

Most tehát nagyon kell figyelnie, hogy semmi ne maradjon le a listáról, hiszen gondolni kell január első napjaira is, amikor szintén főzni kell valamit.

Megtudjuk tőle, az ünnepet családi körben töltik, ők mennek majd vendégségbe.

– Nagy kiadást jelent a szilveszteri bevásárlás – teszi hozzá –, de ha előre gondolkodik az ember, akkor azért ki tuja gazdálkodni. Nem kell mindenből a legdrágábbat venni – tanácsolja.

Adrienn elárulja azt is, hogy a szokásos szilveszteri kocsonyán és virslin kívül lesz sült malac és majonézes saláta, desszertnek pedig tiramisut készít majd.

A nagyok buliznak

Szintén szilveszterre vásárol Leba Tiborné, akinek lánya is besegít. Megtudjuk, a nagyobb gyerekek bulizni mennek a 15 éves „kislány” tölti csak otthon a szilvesztert. Jönnek vendégek is, úgyhogy készülni kell. Lesz virsli, szendvics, hidegtál franciasalátával, újévkor pedig lencse. A pénzzel ebben a családban is jól kellett gazdálkodni, hiszen nem csak a karácsonyra és a szilveszterre kellett gondolni, hanem a nagylány születésnapjára is, ami épp január 1-jén van.

Csendesen és egyedül fog szilveszterezni Szőke Istvánné, aki szintén nagylányával jött bevásárolni. Korábban már mindent megvettek, most csak néhány apróságot szereznek még be.

– A lányom bulizni megy, én pedig tévézgetek majd – mondja az asszony. – Megszoktam, hogy egyedül szilveszterezek, úgyhogy nem leszek szomorú. Majd nevetek a vicces műsorokon.

Hozzáteszi: náluk lencse, virsli, fasírt, sült hús és sós sütemény lesz az ünnepi menü. A pénzzel ő is jól gazdálkodott, mert még maradt egy kevés a hónap végére.

ÉM-HE


Félnek a részeg emberektől

Érdeklődtünk a vendéglátóknál is, hogyan készülnek a szilveszterre. Meglepetésünkre a főutcán többen inkább félnek a szilvesztertől, mint hogy örülnének neki. A Soproni sörözőben azt mondták, nem készülnek sehogy, a szokásos nyitva tartással üzemelnek. Szilveszterkor ugyanis sok a részeg a főutcán, akik poharat törni és szőnyeget lopni mennek be a sörözőbe. A Szomjas Szerda söröző pedig már délután 2-kor  bezár, a tulajdonos úgy indokolt: „jobb a bajt megelőzni.”Készül viszont a Helynekem Kulturális Tér és Szórakozóhely. Lesz koncert, vacsora, pezsgő, virsli és zenés-táncos őrület. Itt előszilveszter is lesz 30-án, ahol Ganxsta Zolee és a Kartel ad koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában