Helyi közélet

2012.12.26. 12:19

Rászorulóknak osztottak meleg ételt a Miskolci Polgárőrök

Miskolc - Szenteste ételosztás a rászorulóknak, az éjszaka folyamán több csendháborítás elleni intézkedés. És ez csak szenteste. A karácsonyi ünnepek alatt bőven volt dolga a Miskolci Polgárőröknek.

Miskolc - Szenteste ételosztás a rászorulóknak, az éjszaka folyamán több csendháborítás elleni intézkedés. És ez csak szenteste. A karácsonyi ünnepek alatt bőven volt dolga a Miskolci Polgárőröknek.Szenteste a Miskolc Diósgyőr Polgárőr Egyesület és a Miskolc Lyukóvölgy – Vasgyár Polgárőr Egyesület 50 adag hurkát, kolbászt, és forró teát osztott a rászorulóknak. Akik fedél nélkül töltik mindennapjaikat számíthattak a polgárőrökre, hiszen a meleg étel mellett beszélgetés, baráti hangulat fogadta őket. Sokan könnyeikkel küszködve köszönték meg a polgárőröknek,hogy szenteste is kint vannak és segítenek.

Losonczi János a Miskolc Lyukóvölgy – Vasgyár Polgárőr Egyesület szóvivője elmondta: számunkra a karácsonyi szolgálat még itt nem ért véget. Karöltve a Diósgyőri kollégákkal folyamatos 72 órás szolgálatot adunk,hogy a karácsony mindenki számára békés,és kellemes legyen. A karácsony mellett folyamatosan láthatóak a polgárőrök,hiszen a két ünnep között is megerősített,fokozott járőrözést terveznek a Miskolci Polgárőr Egyesületek.

Szenteste, míg a Diósgyőri kollégák a Misére érkező személyeket biztosították, addig egyesületünk a „szent” rosszfiúkat kergette. Több alkalommal intézkedtünk hangoskodó fiatalokkal szembe, kik úgy határoztak a karácsony ünnepét részegséggel majd üvöltözéssel töltik.

Losonczi János elmondta a tél folyamán kiemelt figyelmet fordítunk a hajléktalanokra, így nem csak karácsonykor, de folyamatosan ellenőrizzük azokat a helyeket ahol hajléktalanok felbukkanhatnak. Amennyiben szükség van rá forró teával, alapvető élelemmel látjuk el őket, de ha a szükség megkívánja, értesítjük a mentőszolgálatot. Elmondható Miskolcon kivallóan működünk együtt a társszervekkel.

Az ünnepek folyamán folyamatosan ügyeletben vagyunk.Amennyiben észrevétele van,vagy bejelenteni valója abban az esetben hívja az alábbi telefonszámok egyikét:

Miskolc Lyukóvölgy - Vasgyár Polgárőr Egyesület: 0620/519 – 7932 vagy 0630/969-336

Miskolc Diósgyőr Polgárőr Egyesület: 0630/523 – 0865

Miskolci Rendőrkapitányság: 107,112 vagy 06 46 514–511

Polgárőreink nevében kívánok minden kedves olvasónak Békés,Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új esztendőt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában