Helyi közélet

2012.12.05. 10:02

Nézőpont: Miku bá

<em>Nem tudom, hogy miként csinálja a Mikulás, de megoldja. Mármint évről évre azt a csodát, hogy több száz millió gyermekhez eljut a világ minden tájára egy este, na jó egy éjszaka alatt. A tudomány ugyan nem ismeri a repülő rénszarvasokat, ám természetesen a Mikulás bácsinak az is van. Szüksége is van rá, hiszen az egész Földet körbe kell – megjegyzem, hihetetlenül gyorsan – repülnie szuper rénszarvasaival.</em> <strong>Juhász-Léhi István jegyzete.

Nem tudom, hogy miként csinálja a Mikulás, de megoldja. Mármint évről évre azt a csodát, hogy több száz millió gyermekhez eljut a világ minden tájára egy este, na jó egy éjszaka alatt. A tudomány ugyan nem ismeri a repülő rénszarvasokat, ám természetesen a Mikulás bácsinak az is van. Szüksége is van rá, hiszen az egész Földet körbe kell – megjegyzem, hihetetlenül gyorsan – repülnie szuper rénszarvasaival. Juhász-Léhi István jegyzete.

Tényleg nem tudom, hogy miként csinálja. Arról már nem is beszélve, hogy a sok száz millió őt váró gyermek csomagjait miként pakolják fel és persze le a csodaszánról. Mert egy jó gyerek minden családban van, és még a legpajkosabb lurkó is ma született bárány lesz meghallva a virgács szót. Szóval sok száz millió csodás ajándék a kis cipőkben, az ablakokban, a zsákokban.

Csodás dolog ez. És arról még nem is beszéltünk, hogy bizony a Miku bának is – valljuk be – meg, meg kell állnia bizony könnyítenie magán, erőt gyűjteni és „megabrakolni” rénszarvas társait. És, hogy mi kerül ilyenkor a zsákba a kedves öregtől? Piros alma, mogyoró. Kis autó, cukorka és csoki. De sajnos nagyon sok helyen még ennyi sem. Pucoljuk azért ki Miklós napjára cipőnket, csizmánkat és csodálkozzunk rá, ha "észrevétlenül" megtelnek cipők és kis tarisznyák a családban, hiszen manapság nem hétköznapi feladat ez. Még a Mikulástól sem...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában