Helyi közélet

2012.12.04. 15:36

Milliárdos beruházás előtt Szerencs

Szerencs - Szigetelőanyag-gyár épülhet összesen 10 és fél milliárd forintból Szerencsen.

Szerencs - Szigetelőanyag-gyár épülhet összesen 10 és fél milliárd forintból Szerencsen.Legtöbbünknek Szerencsről az egykori híres cukorgyár és az átalakult, de jelenleg is működő csokigyár jut eszünkbe. Koncz Ferenc polgármester viszont egy körvonalazódó beruházásról is beszámolt lapunknak.

– Nagy probléma a munkanélküliség az országban, de különösen az ország észak-keleti felén, ahol leginkább a termelés szűnt meg – fogalmazott. – Esetünkben ez a cukorgyár megszűnését, bezárását jelentette, ami egyrészt munkahelyek szempontjából jelent nagy problémát az itt élőknek, másrészt a város szempontjából óriási adóbevétel kiesés. Egyszóval még mindig nem tér magához a sokkból a város a cukorgyár bezárása után.

Koncz Ferenc elmondta azt is, hogy a csokigyár viszont működik, csak nem abban a formában, ahogyan sokáig, hiszen a valamikori „régi” csokoládégyárban a Nestlé jelenleg italpor-csomagolást végez. Európa egyik legnagyobb italpor-csomagoló üzeme van Szerencsen, ahol 4-500 főnek adnak munkát és más formában ugyan, de megmaradt a csokoládégyártás is, ahol több mint százan dolgoznak.

– Igen, pótolnunk kell a munkahelyek kiesését, amelyet a cukorgyár bezárása okozott – jelentette ki a polgármester. – A mostani önkormányzat a legfontosabb feladatának éppen ezt tekinti! Nagy beruházás előtt állunk, ami már meg is kezdődött volna, ha nem állna úgy a világ banki, pénzügyi szempontból, ahogyan áll...

De úgy tűnik, hogy az év vége előtt el tudják indítani annak a szigetelőanyag-gyárnak a beruházását, amelyre már több mint 2 és fél milliárd forint állami és Európa Uniós pályázati pénz áll a rendelkezésre. A beruházás teljes költsége 10 és fél milliárd forint. Ha minden jól alakul, akkor már az építkezés is több száz embernek ad munkalehetőséget és több, mint 200-an fognak dolgozni a termelésben annak beindulása után.

ÉM-JLI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában