Helyi közélet

2012.12.22. 14:26

Fenyőfaárusokat is ellenőriznek a revizorok Észak-Magyarországon

Miskolc, 2012. december 22., szombat (MTI) - A karácsonyi ünnepek előtt fokozottak ellenőrzi a fenyőfaárusokat is a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - tájékoztatta az adóhatóság az MTI-t.

Miskolc, 2012. december 22., szombat (MTI) - A karácsonyi ünnepek előtt fokozottak ellenőrzi a fenyőfaárusokat is a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - tájékoztatta az adóhatóság az MTI-t.A közlemény szerint a NAV - több alkalommal pénzügyőrökkel és a társhatóságok munkatársaival együttműködve - december elejétől az év végi ünnepekhez kötődő, összehangolt ellenőrzéseket folytat a kereskedelmi és vendéglátó szektorban, az észak-magyarországi régióban. Miskolc központi piacán, a Búza téren a fenyőfa árusokat is ellenőrizték, a próbavásárlásokon vizsgálták a fák eredetét, a nyugtaadást. Az akciósorozatban a vendéglátó és a szolgáltatói szférát is kiemelten vizsgálják a hatóságok, így a hétvégi ellenőrzések már érintették a taxisokat és az éttermeket is. Az ünnepek előtti ellenőrzések mintegy harmadában találtak szabálytalanságot a hatóságok: azok a vállalkozók, akik súlyos adózási kihágásokat - a bevétel eltitkolása, feketefoglalkoztatás - követtek el, százezer forint nagyságrendű bírságra és soron kívüli utólagos ellenőrzésre számíthatnak. Az összehangolt akciósorozat az év hátralévő napjaiban tovább folytatódik a régióban.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában