Helyi közélet

2012.12.10. 18:47

Aszfaltvita és dátumháború - Nem most aszfaltoztak a polgármester háza előtt

Miskolc - A miskolci polgármester cáfolta, hogy most újították fel az utat a háza előtt.

Miskolc - A miskolci polgármester cáfolta, hogy most újították fel az utat a háza előtt.„Mióta polgármester vagyok, a házam előtt egy méternyi aszfaltszőnyeget sem helyeztek le” – jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján dr. Kriza Ákos polgármester. Arra reagálva mondta ezt, hogy a Blikkben egy újabb cikk jelent meg: dr. Zsiga Marcell alpolgármester utcája után, a polgármester utcája is új burkolatot kapott. A polgármester térképpel érkezett a sajtótájékoztatóra. Ezen megmutatta, hogy a Közdomb utcát – ahol lakik – több szakaszban aszfaltozták. Az ő háza előtti rész 2010 nyarán kapott új burkolatot. Amiről az újság írt az, az a terület, ami a házán túl van. Ezt a szakaszt egészen a belterületi részig az idén aszfaltozták – tudtuk meg.

A polgármestert arról is kérdeztük, mit szól dr. Zsiga Marcell ügyéhez, egészen pontosan ahhoz, hogy az utca, ahol él, szinte csak az ő házáig kapott új burkolatot. „Ez egy betervezett folyamat volt, azért nem szerepelt a költségvetési soron, mert abban egy utcát sem nevesítünk. De az ott élőknek 2010-től, az árvíz utántól be volt ígérve az útjavítás” – válaszolta. És azt is elmondta: szerinte egy utca lakóit sem kell azzal büntetni, hogy elkerüli őket a felújítás, csak, mert egy városvezető lakik a szomszédjukban.

Szocialista kételyek

A vitatott aszfaltozások ügyében a miskolci szocialisták közleményt adtak ki. Bár a poklgármester ezt határozottan cáfolta, a szocialista képviselők szerint Kriza Ákos utcájában ugyanúgy idén aszfaltoztak, mint Zsiga Marcellében, ráadásul a Szathmáry Király Pál utcához hasonlóan a Közdomb utca sem volt betervezve az idei költségvetésbe – írjták.

„Követeljük, hogy a városvezetés hozza nyilvánosságra, milyen forrásból történt a beruházás! Mi indokolta, hogy pont itt aszfaltozzanak? Követeljük azt is, hogy darabra mondják meg, hány aszfaltozásra váró út található Miskolcon, s azok mióta várnak a burkolatra” – fogalmaztak.

ÉM-NSZR


Miskolc, 2012. december 10., hétfő (MTI) - Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) Miskolc polgármestere méltatlannak, igaztalannak tartja azt vádat, amely szerint a háza előtt azért újították fel, aszfaltozták le az utcát, mert ő a borsodi megyeszékhely vezetője. 

Miskolc - A Jobbik szerint dr. Zsiga Marcellnek le kellene mondania.

Miskolc - Az aszfaltozások ügyében a szocialisták közleményt adtak ki. Tudni szeretnék, hol aszfaltoznak még.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában