Helyi közélet

2012.12.11. 10:41

A Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzatának sajtóközleménye

Miskolc - A Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzata a hétfői nap folyamán rendkívüli ülésén sztrájkbizottságot alakított.

Miskolc - A Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzata a hétfői nap folyamán rendkívüli ülésén sztrájkbizottságot alakított. Mi, a Miskolci Egyetem hallgatói úgy döntöttünk, hogy az országos eseményekhez csatlakozva elfoglaljuk a miskolci Kormányhivatal épületét, és megkérjük Dr. Demeter Ervin kormánybiztos urat, hogy tolmácsolja a FIDESZ-KDNP vezette kormányzat felé a MISKOLCI EGYETEM, a MAGYAR FELSŐOKTATÁS és a JÖVŐ IFJÚSÁGÁNAK érdekében megfogalmazott követeléseinket. Ezért ma reggel több mint 100 hallgató az egyetem kampuszáról indulva bevonult a Miskolc belvárosában lévő kormányhivatal épületébe.

Az egyetemisták követelései a következők:

· Követeljük a tandíj eltörlését és a keretszámok visszaállítását a 2010-es állapotokra,

· Követeljük a hallgatói szerződés eltörlését,

· Autonóm, politikától független felsőoktatást követelünk, melyben a kormány által kinevezett kancellár csinovnyikoknak helye nincs,

· Követeljük, hogy az ifjúságot romba döntő intézkedéseket azonnal fejezze be a kormányzat, mert aki az ifjúság ellen cselekszik, a Haza ellen tesz,

· Követeljük, a Miskolci Egyetem Karainak jelenlegi formában történő megmaradását!

Minden szimpatizáló csatlakozását várjuk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában