Helyi közélet

2012.11.08. 15:20

Méltó utódok elismerése Miskolcon

Miskolc - Tudósokat, kutatókat ismertek el a Magyar tudomány Ünnepén Miskolcon is.

Miskolc - Tudósokat, kutatókat ismertek el a Magyar tudomány Ünnepén Miskolcon is.A 2003-ben nyilvánították november 3-át a Magyar Tudomány Ünnepének, annak emlékére, hogy a pozsonyi országgyűlésen gróf Széchenyi István 1825-ben ezen a napon ajánlotta fel a 60 ezer forintot a Magyar Tudós Társaság megalapítására. A kormány ezzel kívánta elősegíteni a közgondolkodásban a tudós-központú értékrend kialakítását és elismerni a tudomány művelése és fejlesztése érdekében végzett tevékenységet. Az MTA elnökségének döntése alapján idén a Tudomány Ünnepének kiemelt témája és címe: „A felfedező tudomány”. Ehhez kapcsolódva tartotta meg szerdán az MTA Miskolci Területi Bizottsága ünnepi ülését „Tudomány a társadalom szolgálatában” címmel, amelyen a szokásoknak megfelelően a régió kiemelkedő kutatói is elismerést kaptak.

A régió oktatási–tudományos–gazdasági felemelkedése érdekében és az MTA-MAB keretében végzett több évtizedes munkája elismeréseként MAB-emlékérmet vett át Magda Sándor, a Károly Róbert Főiskola rektora.

ÉM-SzK

 További díjazottak 

Tudományos eredményeik és a MAB keretében végzett munkájuk elismeréseként Kitüntető Tudományos Díjban részesült:

Kecskeméti Gábor egyetemi tanár, intézetigazgató, Barkai László, az ME Egészségtudományi Karának dékánja és Szeidl György egyetemi tanár.

Eddigi kiemelkedő kutatómunkájuk elismeréseként az alábbi 12 fiatal kutató részesült tudományos díjban:

Kocserha István gépészmérnök, Raisz Anikó jogász, Vágó János geográfus

Szávai Szabolcs gépészmérnök, közgazdász, Kádárné Horváth Ágnes közgazdász, Juhász Tibor matematikus, Baják Imre közgazdász, Simándi Szilvia Ildikó művelődésszervező-német szakos tanár, Somogyi Gyula magyar – angol szakos tanár, Szalontai Tamás biotechnológus, Sziszkoszné Halász Dorottya történelem – angolnyelv és irodalom szakos tanár, Muránszky Gábor vegyészmérnök.

Mindannyian a PhD tudományos fokozat birtokosai

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában