Helyi közélet

2012.11.14. 16:47

Érted, Bence!

Miskolc - Jótékonysági teremlabdarúgó tornát rendeznek a jövő héten Rakaczki Bence gyógykezelésének támogatására.

Miskolc - Jótékonysági teremlabdarúgó tornát rendeznek a jövő héten Rakaczki Bence gyógykezelésének támogatására.A Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata kapusának, a leukémiában szenvedő Rakaczi Bencének a javára, jótékonysági öregfiúk teremlabdarúgó tornát rendeznek a jövő héten csütörtökön, 17 órától, a miskolci városi sportcsarnokban. A rendezvényen – mint az ezzel kapcsolatos szerdai sajtótájékoztatón elhangzott – három csapat, a Ferencváros, a Tatabánya és a Diósgyőr öregfiúk csapatai fognak egymás ellen meccseket játszani a kiegészítő programok mellett. A rendezvényre elővételben a DVTK ajándékboltokban (a Diósgyőri stadionnál és a Szinvaparkban) lehet majd belépőket váltani – és amennyiben maradna belőle, akkor az esemény napján is, a sportcsarnok pénztáraiban. A biléták közül az állóhelyre szólók 1000, az ülőhelyekre érvényesek 1500, a VIP belépők 5000 forintba kerülnek, de lehetőség van támogatói jegy vásárlására is, 1000 forintos áron.

– A torna megrendezésének ötlete Schultz Leventétől, a Ferencváros korábbi játékosától származik, ezt karolta fel Nyilasi Tibor – tudtuk meg Fuhrmann Gézától, a DVTK utánpótlás szervezési igazgatójától. – Először úgy volt, hogy a Ferencváros és Diósgyőr öregfiúk csapatai nagypályás meccset játszanak, aztán ebből később teremfoci lett, és akkor vetődött fel, hogy jó lenne még legalább egy csapatot meghívni, ezután került képbe a Tatabánya. Nagy örömünkre, mind a három együttes jól ismert labdarúgókkal áll ki, összesen 21 volt válogatott labdarúgót láthatnak majd a nézők. A rendezvényhez a helyszínt ingyen kaptuk meg, az őrző-védő cég is ellenszolgáltatás nélkül vállalja a biztosítást, ahogy a hoszteszek sem kérnek pénzt közreműködésükért, illetve a meghívott játékosok étkeztetése is megoldott egy felajánlásnak köszönhetően.


Résztvevők lesznek

Oláh Ferenc (DVTK): – Idézőjelben mondom, hogy ,,örömmel” jövünk erre a tornára, jobb lett volna, ha nem egy ilyen apropó szolgáltatja a találkozást. Remélem tudunk ezzel a fellépéssel segíteni ennek a szimpatikus, tehetséges fiatalembernek. Egyébként érdekesség, hogy éppen 40 esztendeje annak, hogy először megrendezték Miskolcon a Képes Sport kupát, és abból a négycsapatos mezőnyből három együttes most is itt lesz, és lesznek köztük olyan játékosok is, akik négy évtizeddel ezelőtt pályára léptek. 

Veréb György (DVTK): – Hihetetlen számomra, hogy Rakaczki Bence betegsége után mennyire megmozdult a futball társadalom, hogy mennyi helyről érkezett már segítség valamilyen formában, ezt ezúton is köszönöm, köszönjük Bence családja nevében. Egyébként a mai napon is beszéltem a fiúval, aki a negyedik chemoterápiás kezelése előtt áll. Donort már sikerült találni, ha jól tudom egy amerikai állampolgárt, a transzplantációval kapcsolatban már csak a kellő időt kell megvárni arra, hogy megkaphassa a csontvelőt.


Az Érted, Bence! programja

  • 16.55: Free style bemutató
  • 17.05: Megnyitó, csapatok bemutatása
  • 17.15: Diósgyőr – Tatabánya öregfiúk meccs (2x20 perc)
  • 18.00: DVTK munkatársak – DVTK-Vénusz meccs (2x6 perc)
  • 18.15: Tatabánya – Ferencváros öregfiúk meccs (2x20 perc)
  • 19.00: Free style bemutató
  • 19.10: Diósgyőr – Ferencváros öregfiúk meccs (2x20 perc)

  • Résztvevő játékosok

    Tatabánya öregfiúk: Gelei Károly, Hribár Ferenc, Klausz László, Kiprich József, Kozár Tibor, Marosi László, P. Nagy László, Pankotai Zoltán, Plotár Gyula, Szabó György, Szalma József, Vincze István 

    Ferencváros öregfiúk: Balogh Tamás, Détári Lajos, Dragóner Attila, Dukon Béla, Ebedli Zoltán, Horváth Ferenc, Horváth Károly, Kiss Zoltán, Lipcsei Péter, Mátyus János, Dejan Milovanovic, Nyilasi Tibor, Pintér Attila, Schultz Levente, Szamosi Tamás, Szenes Sándor, Vincze Ottó

    Diósgyőr öregfiúk: Bém Gábor, Egressy Gábor, Farkas János, Földvári Tibor, Kiser László, Kiss József, Kulcsár Sándor, Oláh Ferenc, Molnár István, Rácz Róbert, Salamon József, Tatár György, Teodoru Borisz, Veréb György, Vitelki Zoltán

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában