Helyi közélet

2012.11.23. 11:39

Dalos üdvözlet Felsőzsolcáról

Felsőzsolca - Országos konferenciára várnak minden magyar nóta egyesület és klub vezetőt, képviselőt.

Felsőzsolca - Országos konferenciára várnak minden magyar nóta egyesület és klub vezetőt, képviselőt.A Magyar Nótások Országos Szövetsége és az Együtt Felsőzsolcáért Egyesületen belül működő Magyar Nótaszerzők és Énekesek Észak-Magyarországi Csoportja november 24-én, szombaton délelőtt 10 órai kezdettel országos konferenciát rendez Felsőzsolcán a Rendezvények Házában.

Bemutató foglalkozás

A rendezvényt Dr. Tóth Lajos, Felsőzsolca polgármestere nyitja meg, majd "A magyar nóta énekesek és szerzők feladatai a nóták terjesztésében" címmel Dr. Szalay István egyetemi tanár, nyugalmazott államtitkár tart előadást. A kiállítást Nógrádi Tóth István, a Magyar Nótaszerzők és Énekesek Országos Egyesületének elnöke ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

Ezután Siska András, az MNOSZ elnöke ad tájékoztatást a Magyar Nótások Országos Szövetsége (MNOSZ) elnökségének tevékenységéről. A magyar nóta oktatás módszereit bemutató foglalkozást Sarkadi László zenetanár, nótaszerző, nótaénekes vezeti, ezen részt vesznek a felsőzsolcai általános iskolák tanulói. Délután öt órakor kezdődik a Magyar nóta Gálaműsor, ahol fellép Madarász Katalin, valamint a debreceni, a szegedi, a szolnoki és a felsőzsolcai egyesületek énekesei, az Észak-magyarországi Nótacsoport zenekara Lukács Ferenc vezetésével.

Az eseményre hívjuk és várjuk minden magyar nóta egyesület és klub vezetőjét, képviselőit, nótaénekeseket, nótaszerzőket, zenészeket, nótakedvelőket, a kulturális intézmények vezetőit, munkatársait - jelentette ki Farkas Miklós, az Együtt Felsőzsolcáért Egyesület elnöke.

ÉM-BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában