Helyi közélet

2012.11.15. 12:06

Biztosítanák a lehetőséget

Egyelőre nem tisztázott, hogy a város tud-e forrást találni az atlétika pályára.

Egyelőre nem tisztázott, hogy a város tud-e forrást találni az atlétika pályára.Lehetséges helyszín van, terv készült, pusztán a pénz hiányzik – jeleztük szerdai írásunkban a diósgyőri atlétikai rekortánpálya elköltöztetésével kapcsolatban. Augusztusban nyilatkozott az ügyben dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere is, aki akkor úgy fogalmazott: tisztában van a helyzettel, ismeri az érintettek álláspontját, egyúttal megjegyezte, van még egy kis idő a megoldás megtalálására, miután leghamarabb novemberben kezdődhet el a stadionrekonstrukció. Amely ugyan (még) nem indult el, de ettől függetlenül fontosnak tartottuk ismét megkeresni a városvezetőt az alábbi kérdésekkel: mivel tudja bíztatni az atlétákat, atlétikában dolgozókat? Ön szerint a város mely pontja lenne a legalkalmasabb arra, hogy megépüljön egy új rekortánpálya? Hogyan lehetne biztosítani annak financiális hátterét?

Nem alkalmas

– A DVTK stadion atlétikai pályája felett már eljárt az idő, az például nemzetközi vagy hazai versenyek megrendezésére régóta nem alkalmas – mondta dr. Kriza Ákos. – Így a miskolci atlétikai pálya kérdése annyiban függ össze a DVTK stadion rekonstrukciójával, hogy ha az MLSZ döntése megszületik, és rendelkezésre áll a stadionrekonstrukcióra használható összeg és elkezdődhet a stadion átépítése, akkor addigra a város biztosítani szeretné az atletizálás lehetőségét, más helyszínen. A helyszín megtalálása azonban nem egyszerű, hiszen a lehető legjobb megoldást kell találni, olyat, ami hosszú távra megoldja az atlétika pálya kérdését, így a hol lesz kérdésre még nem tudunk válaszolni és a jövő évi költségvetés lezárásáig arról sem, hogy tudunk-e ehhez forrást biztosítani. Utóbbihoz kapcsolódóan annyit azért még megjegyeznék: a város anyagi helyzete a közvélemény előtt ismert, és ebbe tíz, illetve százmilliókban mérhető projekt saját erőből történő megvalósítása aligha fér bele.

ÉM-BCS, MI

A saját erőről

A diósgyőri stadionprojektről is érdeklődtünk a polgármesternél, nevezetesen arra voltunk kíváncsiak, tárgyalt-e az elmúlt hónapokban a DFC Kft. képviselőjével, vagy a többségi tulajdonossal arról, hogy minderre milyen százalékban tudna önerőt biztosítani az önkormányzat? A választ végül Vécsi Györgytől, a Miskolc Holding igazgatósági elnökétől kaptuk meg, amely így szólt:

– A stadion projekt kapcsán rendszeresek tárgyalások az önkormányzat és a labdarúgóklub tulajdonosai között. Amint a kérdés aktuális lesz, vagyis a TAO-s pénz rendelkezésre áll, a rekonstrukcióhoz szükséges 150 millió forintos önkormányzati önrészt a város is biztosítja – jelentette ki.


Miskolc - Hiába van meg a helye, a heje-huja a műanyag atlétika pálya ügyében még várat magára.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában