Helyi közélet

2012.11.20. 15:16

Az örömapa késelte meg a kérőt

Debrecen, Kazincbarcika - A lány apja forszírozta a lánykérést, majd amikor ez bekövetkezett, lekardozta a kérőt.

Debrecen, Kazincbarcika - A lány apja forszírozta a lánykérést, majd amikor ez bekövetkezett, lekardozta a kérőt.Kedden jogerős ítéletet hozott a Debreceni Ítélőtábla dr. Balla Lajos vezette büntetőtanácsa annak a kazincbarcikai férfinak az ügyében, akit saját lánya kérőjének megkéselésével vádolt meg a főügyészség.

A férfit a Miskolci Törvényszék májusban emberölés bűntettének kísérlete miatt 8 év börtönbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte, ám a döntés ellen a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezett. A tábla azonban kedden helybenhagyta ezt az ítéletet.

Az ügy sértettje már 2008 óta udvarolt a vádlott lányának, amit ő nem nézett jó szemmel. „Após” és „vő” többször is szóváltásba keveredett, a lány apja azt nehezményezte, hogy a fiatalabb férfi miért nem kéri meg a lánya kezét? 2009 augusztusában aztán a fiatalabb férfi és családja felkereste a lányos házat, hogy megkérjék a lány kezét. A vádlott nem tartózkodott kazincbarcikai otthonában, ezért a sértett taxival elément. Hazaérve a két család italozni kezdett, ám ittasságuk okán többször is vitába keveredtek. A sértett kijelentette: ha nem adják hozzá a lányt, akkor megszökteti. A lány apja azonban ezen annyira felháborodott, hogy bement a szobába, magához vett egy „kardnak látszó szúró eszközt” és egy „kisebb, késre hasonlító szúróeszközt”, majd mellkastájékon szúrta vőjelöltjét. A sértett megtántorodott, de volt annyi ereje, hogy elmenjen a lakásból, a kapu előtt viszont összeesett. A sérült életét az idejekorán elvégzett szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg. Hogy a frigy végül összejött-e, nem tudjuk...

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában