Helyi közélet

2012.10.11. 13:42

Sárospatak magának fűtene

Sárospatak - Csütörtökön rendkívüli ülésen dönthet Sárospatak az E-Staros megállapodásról.

Sárospatak - Csütörtökön rendkívüli ülésen dönthet Sárospatak az E-Staros megállapodásról.A távhőszolgáltatást Sárospatakon jelen pillanatban az E-Star többségi tulajdonában lévő Patakhő Kft. végzi. A közelmúltban azonban felmerült, az E-Star felfüggeszti a szolgáltatásokat azokon a helyeken, ahol a cégnek jelentős kintlévőségei vannak. Ebbe a körbe tartozik Sárospatak is, így egy ideig attól lehetett tartani, a zempléni városban idén nem kezdődik el időben a fűtési szezon.

Átvennék a szolgáltatást

– Erről szerencsére nincs szó – mondja Aros János, Sárospatak polgármestere. – Olyannyira, hogy miután több lakóközösség is kérte a fűtés beindítását, ezért az október 15-én tervezett indulásnál korábban már beindult a városban a távhőszolgáltatás.

A sárospataki polgármester elmondta, ezt jelenleg még az E-Star végzi, de a pataki önkormányzat azt szeretné, ha ez az állapot napokon belül megváltozna.

– Azt nem vitatjuk, hogy van tartozásunk az E-Star felé, csupán annak a mértékéről nem tudtunk még megállapodni – mondja Aros János. – Nagyon bízom abban, hogy ezen a héten még erre is sort tudtunk keríteni, mert ha nem sikerül közös nevezőre jutnunk, akkor a bíróság fog majd dönteni a tartozás összegéről. Addig is azonban szeretnénk módosítani az E-Starral kötött szerződést, amelynek értelmében a Patakhő Kft.-ben 100 százalékos tulajdonrészt szerezne az önkormányzat. Természetesen a cégátjegyzés, a gázkvóta-igénylés pár hetet igénybe vesz majd, de a szerződést szeretnénk úgy megkötni, hogy visszamenőleges hatállyal október 15-től már a kizárólag önkormányzati tulajdonban lévő Patakhő Kft. végezné a szolgáltatást a városban.

Rendkívüli ülés

Sárospatak polgármestere elmondta, a távhőszolgáltatás ügyében csütörtökön délután rendkívüli testületi ülést tartanak Sárospatakon, ahol remények szerint pont kerülhetne az E-Starral kötött megállapodásra.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában