Helyi közélet

2012.10.03. 10:41

Jegyzet: Nem játék

<em>Van az úgy, hogy az embernek hirtelen jött ötletei segítenek a legtöbbet, egy frappáns húzással hihetetlen népszerűségre és megbecsültségre tesz szert és még keres is rajta valami aprót</em>. <strong>Pap Gyula jegyzete</strong>.

Van az úgy, hogy az embernek hirtelen jött ötletei segítenek a legtöbbet, egy frappáns húzással hihetetlen népszerűségre és megbecsültségre tesz szert és még keres is rajta valami aprót. Pap Gyula jegyzete.

Minden - jó, néha vitatott – tervszerűsége ellenére a kormányzati gondolkodásba is beleférnek ilyen „megvilágosodott”, hirtelen ötletek. Például, hogy pikk-pakk beszüntetik a számtalanszor ostorozott és már erős karcsúsításon átesett „iparágat”, a játékgépezést. Könnyen kiharcolhatja a megátalkodott jelzőt, aki - akár az elveszett munkahelyek miatti fájdalmában - ellene érvel: a népnevelésnek egy olyan fegyverténye ez, melyet - a sietség következtében vélhetően elmaradt hatástanulmány hiányában - utólag hasznosan elemezhetnek majd, mondjuk az antropológusok. Figyelemreméltó még az előterjesztésben megfogalmazott önkritikai elem: azért a sietség, mert „felpuhulhat” a szabályozás. Akik más szórakozás után kell nézzenek törhetik a fejüket, akik eleve ellenségei a szerencsejátéknak elégedetten dörzsölhetik a kezüket.

A kíváncsiak meg majd azt firtatják sikerült-e befoltozni a hirtelen ötlettel keletkezett lyukat és talán még arra is figyelnek, hogy milyen (érdek)csoportok maradnak talpon, jutnak helyzetbe a „huszárvágás” után.

- Pap Gyula - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában