Helyi közélet

2012.09.13. 17:30

Védenék a munkahelyeket Abaújszántón

Abaújszántó - A kormánytól kért segítséget a szántói polgármester.

Abaújszántó - A kormánytól kért segítséget a szántói polgármester.Elbocsátások, normaemelés és fizetéscsökkenés. Ezzel kell szembesülniük az abaújszántói Kézmű Nonprofit Kft. munkavállalóira, adták hírül nemrég sajtótájékoztató keretében jobbikos képviselők. A város polgármesterétől, Madár Györgytől megtudtuk, 2010-től folyamatosak az elbocsátások, jelenleg pedig 45 embert készül elküldeni az állami tulajdonban lévő cég vezetése. Mindemellett megemelték a dolgozók normáját, fizetését pedig csökkenteni akarják. Madár György úgy fogalmazott: pedig az üzem (ahol párnákat varrnak) rendkívül fontos szerepet tölt be, hiszen a szerencsi és az encsi térégből is járnak ide munkavállalók.

Segítséget ajánlottak

Az elbocsátásokkal kapcsolatban pontos adatokkal nem tudott szolgálni, de hozzátette: 2010-ben még 380 dolgozója volt az üzemnek. Az önkormányzat próbált szót érteni az üzem vezetésével és segítséget is felajánlott a leépítés megakadályozása érdekében, de nem jutottak dűlőre. Ezért a polgármester a kormányhoz fordult levélben, a választ a napokban várja. A Kézmű Kft. ügyvezetőjétől, Csereklyei Dánieltől annyit tudtunk meg, hogy az abaújszántói üzem tavaly 80 millió forint mínuszt termelt, ezért van szükség a normaemelésre és fizetéscsökkentésre. Ez utóbbival kapcsolatban jelezte, más üzemeikben a dolgozók 50 százalékkal kevesebbet keresnek, mint az abaújszántóiak. Az elbocsátásokkal kapcsán pedig annyit mondott: folyamatosan küldenek el és vesznek föl munkatársakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában