Helyi közélet

2012.09.28. 14:32

Észak-Segítünk: Trabi-látogatóban jártunk a szerelőműhelyben

Miskolc - Jó kezekben van olvasónk öreg Trabantja, sőt, ha minden jól megy, hamarosan jöhet a vizsgáztatás.

Miskolc - Jó kezekben van olvasónk öreg Trabantja, sőt, ha minden jól megy, hamarosan jöhet a vizsgáztatás.Ha egy Trabant Club tagjaihoz megy az ember, nem csodálkozhat, ha a vendéglátók egy Trabanttal jönnek elé. Azért azzal a sárga Trabant kabrióval, amellyel a kalauzolásunkra a gyári sorompóhoz érkezett Vágner Viktor és Sebe Máté, elnyerte csodálatunkat, s egyúttal a bizalmunkat is: ahol ilyen csodákat tartanak így karban, ott jó kezekben lehet Takács László öreg Trabantja is.

Mint arról beszámoltunk: többen is jelentkeztek cikkünk nyomán, amelyben olvasónk és édesanyja nevében kértünk segítséget a számukra nagy szükséget jelentő autó rendbehozatalához, levizsgáztatásához.

Riadólánc a neten

Az elsők között volt az Észak-Magyarországi Trabant Club, amely a facebookon „riasztotta” tagjait: ki mivel tudna hozzájárulni az akcióhoz.

Múlt szombaton a Club két vezetőségi tagja, Vágner Viktor és Sebe Máté el is szállították a „beteg” Trabit a volt vasgyár területén lévő, a munkafeltételeket biztosító Mi-Ve Retro Kft. műhelyébe.

„Nagyműtét” közben

A szépen felújított, illetve felújításra váró, döntően szocialista márka szomszédságában a „műtőasztalon” felismerjük Takács László autójának karosszériáját. Az egyik oldalon már felhegesztve az új küszöb. A régi roncsa a földön, odébb ott sorjáznak a klub szervezése révén beérkezett új vagy felújított alkatrészek. Van, amiből több is érkezett a kelleténél, s van, ami még úton van. Pénz mindössze 7 ezer forint jött össze eddig, az elmegy a hiányzó alkatrészekre. Pedig az intézkedéssel járó költség sem kevés, már a telefonálgatásé sem csekély.

– Ahogy haladunk a bontásban, úgy jönnek elő az újabb hibák, ennek ellenére reméljük, hogy hét végére vizsgára kész lesz az autó – mondják a fiatalemberek.

ÉM-SzK


Kapcsolódó cikkek:


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában