Helyi közélet

2012.08.14. 17:46

Nézőpont: Tervek völgye

<em>Túl zsúfolt strand, kevés parkolóhely, túl sok turista, akik zavarják a helyiek nyugalmát. Na ezek azok a problémák, amelyekről egy darabig még biztos nem kell írnunk Miskolctapolca kapcsán. Pedig sokkal jobb lenne, ha a tapolcaiak ezekkel a panaszokkal keresnék fel szerkesztőségünket.</em> <strong>Szántó Rita jegyzete</strong>

Túl zsúfolt strand, kevés parkolóhely, túl sok turista, akik zavarják a helyiek nyugalmát. Na ezek azok a problémák, amelyekről egy darabig még biztos nem kell írnunk Miskolctapolca kapcsán. Pedig sokkal jobb lenne, ha a tapolcaiak ezekkel a panaszokkal keresnék fel szerkesztőségünket. Szántó Rita jegyzeteTúl két leválási kísérleten, úgy tűnik, akármilyen színű is az önkormányzat, Tapolcába beletörik a bicskája. Néha vannak tervek, de legalábbis terveknek látszó tárgyak. Néha felcsillan a remény, néha hangzatos nevek röpködnek, mint például a Vízek völgye. Utána hatalmas élményfürdőről vízionálnak az illetékesek, kőbányába álmodnak strandot. Majd egy átszabott őspark, egy megnyitott gyermekstrand kerül az ígéretpalettára. Egyszer csak az egyetemtől a kőbányáig tartó hatalmas beruházás reménye csillan fel: ökoturisztikai elképzelések, egészségturizmus. Néha még egy ötcsillagos szálloda képe is bevillan. És mindezek ellenkezője, attól függően, hogy a korábbi vezetők mit ígértek.

A tervek meg tervek maradnak. Nem lenne ez gond, ha lehetne vele turistákat csalogatni: „Jöjjenek, nálunk látható a Tervek völgye. Ha jobbra néznek, láthatják egy majdnem megépült strand helyét, ha balra, akkor egy szállodának kijelölt területet. Egy picit hátrébb, a semmiben, egy élményfürdő tervei sejlenek fel. Mellé éttermeket álmodtunk, mögé múzeumot. Nyári estékre kulturális programot. És talán el sem hiszik, de mindezek ellenkezőjét is megterveztük...”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában