Helyi közélet

2012.07.08. 16:34

Hatósági ellenőrzések eredményei Miskolcon

Miskolc - A Miskolci Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti és Rendészeti osztálya -más társhatóságokkal együttműködve- folyamatos ellenőrzéseket tart Miskolc városában.

Miskolc - A Miskolci Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti és Rendészeti osztálya -más társhatóságokkal együttműködve- folyamatos ellenőrzéseket tart Miskolc városában. Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere a folyamatos ellenőrzésekre, szigorú helyszíni intézkedésekre illetve a szabálysértési eljárások gyorsított lefolytatására helyezi a hangsúlyt. Ez kezdi meghozni az eredményeket, hiszen több lakásból már kiköltöztek a lakók. A rendszeres ellenőrzések hatására csökkent a rendbontások és csendháborítások száma is.

2011.januárjától csaknem 4 ezer ellenőrzést hajtottak végre a közterület-felügyelők és a mezőőrök. Ebből csaknem 700 feljelentés született lakcímbejelentés elmulasztása és csendháborítás miatt. Szabálysértési eljárás keretében 2012. évben lakcímbejelentési kötelezettség elmulasztása miatt 301 esetben 8.000- 20.000 forint közötti pénzbírság kiszabására került sor. A mai napig 90 jelzés érkezett a Hatósági osztályhoz, az eljárások folyamatban vannak.

2011. június 1.-től csak azok részesülhetnek foglalkoztatást helyettesítő támogatásban - azaz szociális bérpótló juttatásban - Miskolcon, akik rendben tartják a lakókörnyezetüket. Ezt a polgármesteri hivatal egészségügyi és szociális osztályának munkatársai ellenőrzik. A feladat óriási, hiszen havonta több száz ingatlanról van szó. A rendelet hatályba lépésétől - idén május 31.-ig - 737 felhívó végzést adtak ki. Ebből összesen 45 érintett nem tett eleget az abban foglalt kötelezettségeknek. Kérelmüket elutasították, illetve felülvizsgálati eljárás keretében megszüntették számukra a támogatás tovább folyósítását. 36-an az elutasítást, illetőleg a juttatás megvonását követően, rendezték lakókörnyezetüket, és újra kérték a támogatás megállapítását. Kérelmüket - tekintettel arra, hogy megfelelt a rendeletben foglalt feltételeknek – teljesítették.

Május 31. és július 3.-a között az Avas és Csermőke városrészben, a Búza tér környékén és a Hideg soron voltak nagyobb ellenőrzések. Összesen 328 lakásban, illetve a lakókörnyezetében, elsősorban az állattartás szabályait, a szemétszállítási szerződések meglétét, a lakcímbejelentési kötelezettséget, az udvaron történő szeméttárolást, a közegészségügyi állapotokat és az illegális áramvételezést vizsgálták. A 328 lakásban összesen 553 személyt ellenőriztek. 31 esetben tettek feljelentést a lakcímbejelentési kötelezettség elmulasztása miatt.

2012. május 31-én az Avas városrészben, az Áfonyás 1, 5 és 7 szám alatti számú társasházakban tartott a hatóság ellenőrzést. A közterület-felügyelet munkatársai itt összesen 99 lakást ellenőriztek, 50 lakásban az ellenőrzésekor nem voltak otthon, vagy nem nyitottak ajtót, így összesen 100 főnél sikerült a fentebb felsoroltakat ellenőrizni. 3 esetben született feljelentés lakcím bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt feljelentés. 3 esetben pedig berendelték a lakót, hogy azonnal teljesítse lakcím bejelentési kötelezettségét.

Tíz esetben az Egészségügyi és Szociális osztály munkáját segítette a hatóság. (A polgármesteri hivatal egészségügyi és szociális osztályának munkatársai folyamatosan ellenőrzik a rendezett lakókörnyezetet azoknál, akik szociális bérpótló juttatásért folyamodnak. )

A Csermőke városrészben 2012. június 12-én 29 lakásként használt ingatlant vontak ellenőrzés alá. Itt összesen ellenőrzött 37 főt ellenőriztek. Ebből 11 esetben történt feljelentés a lakcím bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt feljelentés:

Szemétszállítási szerződés hiánya miatt 6 esetben küldték tovább az iratokat az Építési osztály felé.

Átirat a kerületi állatorvos felé oltatlan kutyák miatt: 11 db

és 15 esetben segítették az Egészségügyi és Szociális osztály munkáját.

2012. június 14-én a Gesztenyés utca 1-11 szám közötti társasházakban tartott ellenőrzés összesítése:

A közterület-felügyelet munkatársai a lakókörnyezetben összesen öt lépcsőházban 198 lakást vontak ellenőrzés alá, melyből 73 lakásban tartózkodtak otthon .

Összesen ellenőrzött személyek száma: 88 fő

Lakcím bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt feljelentés: 3 db

2012. június 26-án a Búza tér és Szendrey J. utca térségében volt hatósági ellenőrzés.

A közterület-felügyelet munkatársai összesen 30 lakást vontak ellenőrzés alá. A MIK által lezárt lakások esetében a MIK munkatársával közös megtekintést és ellenőrzést végeztünk.

Összesen ellenőrzött személyek száma: 85 fő

Lakcím bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt feljelentés: 9 db

Kóbor ebek miatt átirat az Városgazda kft. felé 2 db

A MIVÍZ Kft saját hatáskörben történt intézkedésének segítése 3 db

2012. június 28-án az Avas városrészben a Klapka György utca 22-24-26-28 számú társasházakban.

Az akció keretében a közterület-felügyelet kiemelten a lakcímbejelentési kötelezettséget, a közösségi együttélés szabályainak betartását, a lakóépületek házirendjét, a közegészségügyi állapotokat ellenőrizte. A társszervek és társhatóságok közterület-felügyelői támogatással több esetben saját hatáskörben intézkedtek.

A közterület-felügyelet munkatársai a lakókörnyezetben összesen 128 lakást vontak ellenőrzés alá, 68 lakás ellenőrzésekor nem voltak otthon.

Egyéb esetekben az alábbiakban felsorolt megállapítások születtek:

Összesen ellenőrzött személyek száma: 136 fő

Lakcím bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt feljelentés: 2 db

A MIVÍZ Kft. saját hatáskörben történt intézkedésének segítése 17 db

2012. július 3-án a Hideg sor és a történelmi Avas környezetében volt átfogó, hatósági ellenőrzés. Az ellenőrizhető lakások száma itt 42 volt, ám az áprilisi ellenőrzéshez képest számos lakást, pincét zárva találtak a Közterület-felügyeleti osztály munkatársai. Az ellenőrzés közben több gazdátlan és veszélyes kutyát szállíttattak el az Állategészségügyi telep munkatársaival. Itt összesen 107 főt ellenőriztek, ebből 3 esetben történt feljelentés lakcím bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt. 2 esetben folyamatban lévő lakcím bejelentés miatt figyelmeztettek. Az Állategészségügyi telep által elszállított ebek száma: 3 db

A terület nagymértékű elszennyeződése miatt célellenőrzés és átirat: 5 db

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában