Helyi közélet

2012.06.03. 09:52

Zenétől, tánctól hangos a vár

Miskolc - Pénteken kezdődött, szombaton pedig folytatódott a Diósgyőri Várfesztivál keretében a Borsodi Fonó Nemzetközi Folkfesztivál.

Miskolc - Pénteken kezdődött, szombaton pedig folytatódott a Diósgyőri Várfesztivál keretében a Borsodi Fonó Nemzetközi Folkfesztivál.A rendezvény legfontosabb küldetése az idén is a Kárpát-medence élő népművészetének bemutatása. Ennek jegyében a Déryné-ház mellett Magyar Népművészeti Skanzent építettek föl, ahol a látogatókat mesterségbemutatók, népművészeti vásár, gasztronómiai utca, bor- és pálinkaudvar, népzenei produkciók és táncházak várják. Itt talpalávaló muzsikával a Tényleg zenekar, a Rézdudások, a Számadó zenekar és Barsi Csaba, valamint az Agyagbanda szolgál.

A szombati program a Manó Fonóval kezdődött, ahol a legkisebbek találtak maguknak szórakozást. Népi játszópark, kézműves mesterségek bemutatója, bábszínházi előadás, táncház és parasztkomédia várta őket. A nagyobbak sem unatkoztak, hiszen többek között fellépett a Balkán Fanatic, a Kerekes Band, a Quimbi, a Muzsikás Együttes és Ács Gyula.

Aki addig lemaradt a Borsodi Fonóról, még bepótolhatja, hiszen ma is tánctól és zenétől lesz hangos a Diósgyőri vár. A programok sora délután 5 órakor kezdődik a Számadó Zenekar koncertjével. A néptáncot kedvelők semmiképpen ne hagyják ki a Szinvavölgyi Néptáncgálát délután 6 órától, de érdemes maradni, mert a táncosokat Szaxofon-varázs, majd Pelya Bea koncertje követi. Itt lesz a Kaláka Együttes is a fesztiválzáró koncertet pedig a Ghymes Együttes adja.

A Borsodi Fonó Kézműves vásárában lehetőség nyílik krumplilángosba és a Szittya Pita kemencés kenyérlángosába harapni és közben a Bolyhos Pálinkákból kortyolni. Mindezek mellett minőségi termelői portékákkal tölthetjük fel az éléskamránkat.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában