Helyi közélet

2012.06.11. 16:42

Operafesztivál - Kis kiülés, kis séta, kis belepillantás

Miskolc - Amit láttam korábban, oda szeretnék még visszamenni, mondta lapunknak Tosca, azaz Rálik Szilvia operaénekes.

Miskolc - Amit láttam korábban, oda szeretnék még visszamenni, mondta lapunknak Tosca, azaz Rálik Szilvia operaénekes.Az idei, „ingyenes Tosca” főszerepét alakító Rálik Szilvia az idei Operafesztiválon a szokásosnál több időt tölt városunkban, minthogy a két első felvonást két nap különbséggel külön-külön, s a hármat egyben szintén két nappal később játsszák. Hogy érzi magát a városban, mit látott belőle, mit az operafesztiválból, mi az, amire még kíváncsi? - kérdeztük mintegy „félidőben”.

- Gyakorlatilag folyamatosan próbálunk, egyéb programokat nemigen tudtam beiktatni. Kis kiüléses étkezés, kis séta, ezek mind jó hangulatúak voltak. Tegnap voltunk a kollégákkal teniszezni is, az nagyon jól esett. De általában elmondható, hogy szeretek Miskolcon lenni. Prágából várjuk egy kollégánkat, vele mindenképp szeretnénk elmenni, megmutatni neki Lillafüredet, a pisztrángost, amelyet úgy őrzök az emlékezetemben, hogy minden zöld, maga a nyugalom. Ezt neki sem szabad kihagyni! Évekkel ezelőtt jártam a barlangfürdőben is, de az efféle programokkal, mint fürdőzés, előadás előtt óvatos vagyok, de azért benne van a programomban - mondta az énekesnő. A fesztiválműsort is tanulmányozta már, s két próbába, a „Kékszakáll”-éra és a Bohém casting”-éra bele is kukkantott.

- Most már többet tud a rendezői szándékról is, mint amikor korábban kerestük. Hogy tetszik? - érdeklődtünk.

- Nagyon izgalmas, érdekes. A hely pedig, a kilátónál, gyönyörű. Úgy érzem, a rendező itt, szabad térben - és a Városház tér is az - sok olyasmit is kihoz az operából, ami máshol, zárt térben, egy színházban nem megvalósítható.

A kilátóból való kiugrás technikájáról azonban hiába kérdeztük Rálik Szilviát. Azzal bújt ki a válasz alól: „Ez egyelőre maradjon titok!”

ÉM-SzK

Miskolc - Az operafesztivál idején Puccini: Tosca című operáját az Avasi kilátónál láthatja a közönség június 15-én (pénteken) este 9-től. A nézőtér a kilátó melletti parkoló helyén lesz, hiszen a színpadképbe, díszletbe maga a kilátó is beletartozik majd. Hol lehet majd parkolni az előadás idején? – kérdezte olvasónk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában