Helyi közélet

2012.06.11. 17:44

Ökoiskola címet nyert a harsányi iskola

Harsány - A harsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Vidékfejlesztési Minisztérium döntése alapján a hazai közoktatásban a fenntarthatóságért adható legmagasabb állami elismerést az „Ökoiskola” címet.

Harsány - A harsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Vidékfejlesztési Minisztérium döntése alapján a hazai közoktatásban a fenntarthatóságért adható legmagasabb állami elismerést az „Ökoiskola” címet.Az ökoiskolában nemcsak a tanításban érvényesülnek a környezeti nevelés, a fenntarthatóság pedagógiájának elvei, hanem az iskolai élet minden területén és a jövő generációk nevelése során a környezettudatosan cselekvő állampolgár eszményképét tartják szem előtt.

A harsányi oktatási intézmény a múlt évben elkezdett fejlesztések és a idei tanévben bevezetett Ökoiskola Program eredményei alapján kapta meg az országos elismerést. Az erről szóló oklevelet 2012. június 9-én vehette át Szabó Gergely polgármester és Takácsné Oczela Csilla igazgató Budapesten a Városmajori Gimnáziumban megrendezett ünnepségen dr. Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkártól.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a közel egy éve elkezdett munka, amely során az iskola és óvoda épületének környezettudatos átalakítása mellett a harsányi oktatás nevelés szakmai megújítását tűztük ki célul országosan is elismerték. Nagyon büszkék vagyunk Ökoiskola címre, melynek elnyeréséhez nagymértékben hozzájárult a civil és szülői szervezetek támogatása, valamint az intézmény dolgozói részéről végzett színvonalas szakmai munka.”- emelte ki Szabó Gergely polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában