Helyi közélet

2012.06.05. 10:46

Operafesztivál - Négy fiatal lázasan keresi a főszereplőt

Miskolc - A Bohém Casting már címéből adódóan sem csupán azokat az operarajongókat célozza meg, akik szerint a megírt mű szent és sérthetetlen, ahhoz hozzányúlni szigorúan tilos.

Miskolc - A Bohém Casting már címéből adódóan sem csupán azokat az operarajongókat célozza meg, akik szerint a megírt mű szent és sérthetetlen, ahhoz hozzányúlni szigorúan tilos.

Megkockáztatható, a Zsoldos BélaMüller Péter SziámiKERO® által Puccini Bohémélet című operája alapján színpadra állított mű azokat célozza elsősorban, akiket még nem ejtett rabul az opera világa. Erre utal a darabban helyenként megjelenő rockos hangszerelés, amely – ha Puccini Bartókhoz társul az idei fesztiválon, akkor – egy újabb plusz a programban.

Film és valóság

– A Bohém casting teljes mértékben Puccini zenéjére épül, csak időnként kiegészül egy rockosabb hangszereléssel, amelyek természetesen elektronikus hangszereken szólalnak majd meg – mondja a rendező, KERO® (az Operettszínház igazgatója). – A történet négy tehetséges fiatalemberről szól, akik mai filmet szeretnének forgatni Puccini Bohémélet című operájából. Lázasan castingolnak, keresik a főszereplőt, miközben ezer problémával kell megküzdeniük: nem tudnak pénzt szerezni, rengeteg konfliktusuk van a producerrel. Végül megtalálják az ideális főszereplőt, akiről azonban kiderül, leukémiában szenved, amely legalább olyan súlyos betegség, mint a Bohémélet Mimijének eredeti tüdőbaja. A fiatalok végül a főszereplő halálát veszik filmre. Ebben a darabban a film keveredik a valósággal, a valóság a filmmel, hiszen a mai technikák és az internet elterjedésével néha nehezen különíthető el egymástól, hogy amit a filmeken látunk, az mikor játék, mikor pedig a legmegrázóbb valóság. Úgy hiszem, az előadás izgalmasnak, felkavarónak, és nagyon érzelemgazdagnak ígérkezik. Természetesen a darabbal az a szándékunk, hogy olyan embereket is közel hozzunk az operához, akiket eddig ez a műfaj igazán még nem érintett meg.

ÉM-BG


Az előadás

Bohém Casting

2012. június 9., szombat, június 12., kedd 19 óra, Nagyszínház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában