Helyi közélet

2012.06.25. 16:48

Gyorsított eljárásban feleltek a zavarosban halászók

Olaszliszka, Sárospatak, Sátoraljaújhely - Az elmúlt pénteken tájvédelmi területen tevékenykedő orvhorgászokat vettek szabálysértési őrizetbe a Sárospataki Rendőrkapitányság munkatársai. Az elkövetők ügye még aznap rendeződött a Sátoraljaújhelyi Városi Bíróságon.

Olaszliszka, Sárospatak, Sátoraljaújhely - Az elmúlt pénteken tájvédelmi területen tevékenykedő orvhorgászokat vettek szabálysértési őrizetbe a Sárospataki Rendőrkapitányság munkatársai. Az elkövetők ügye még aznap rendeződött a Sátoraljaújhelyi Városi Bíróságon.Június 22-én Olaszliszka térségébe közös vizi rendészeti ellenőrzést szervezett a Sátoraljaújhelyi-, valamint a Sárospataki Rendőrkapitányság, továbbá a B-A-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Szolgálata.

A jelzett napon korareggel az akcióval együttműködő Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre tett bejelentést, miszerint az Olaszliszka község határában lévő, tájvédelmi területen található Fekete tónál három személyt ért tetten horgászat közben. A személyeknél a természetvédelmi őr nagyobb mennyiségű halat is talált.

A járőrök hamar a természetvédelmi őr által megnevezett rév-kikötőhöz mentek, és az orvhorgászokat intézkedés alá vonták. Az igazoltatott három főből kettő elismerte, hogy a náluk lévő halat ők fogták, míg harmadik társuk pusztán horgászati szándékáról számolt be a rendőröknek.

Az elszámoltatás során kiderült: egy óra lefogása alatt több mint 23 kilogramm csukát sikerült az elkövetőknek villantóval „kivarázsolnia” a tóból.

A Sárospataki Rendőrkapitányság mindhárom személyt szabálysértési őrizetbe vette, és még aznap délben gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította őket. Az eljáró bíró személyenként 30-40 ezer forint közötti pénzbírsággal sújtotta a zavarosban halászó orvhorgászokat.

- A Sárospataki Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában