Helyi közélet

2012.06.19. 16:08

Gyanúsítottként hallgatják ki a miskolci szocialista képviselőket

Miskolc - Büntetőeljárás indul az MSZP-frakció két tagja ellen egy tavalyi sajtótájékoztatójuk miatt.

Miskolc - Büntetőeljárás indul az MSZP-frakció két tagja ellen egy tavalyi sajtótájékoztatójuk miatt.Varga Gergőt már kedden gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség, Földesi Norbertet pedig péntekre idézték be. Mint ismert: a szocialista frakcióvezető és a frakció képviselője tavaly júliusi sajtótájékoztatójukon egy képet mutattak be, melyen R. Gyula ügyvéd volt, az egyik, már bírósági szakban lévő „fészekrakós” per elsőrendű vádlottja, zakója hajtókáján egy Fidesz-emblémával. A szocialista képviselők akkor azt kérdezték:„Ki ez az ember, és hogyan kapcsolódik a Fideszhez?”

Emiatt jelenleg két eljárás is folyik a képviselők ellen: az egyik egy polgári per, jelentős anyagi károkozás miatt, valamint egy büntetőeljárás, ahol a feljelentő a jogosulatlan adatkezelést kifogásolja.

Varga Gergő az Észak-Magyarországnak elmondta: kedden bent volt a rendőrségen, de nem tett vallomást, hanem panasszal élt a feljelentés ellen. Azt is megtudtuk: pénteken 9 órakor demonstrációt tartanak a rendőrség előtt.

Földesi Norbertet arról kérdeztük, miért tartották fontosnak annak idején a fotó bemutatását. „Azért mert a kampány során és az azt követő időszakban a Fidesz tisztségviselői előszeretettel hajtogatták, hogy a szocialisták felelősek a fészekrakó problémáért. Holott, mindenki számára nyilvánvaló, hogy ez ügyvédek, ingatlanosok, bankok, eladók által megvalósított bűncselekmény-sorozat. Tudomásunkra jutott, hogy az egyik kiemelt fészekrakós ügy elsőrendű vádlottja Fidesz közeli. Azt gondoltuk, ideje tiszta vizet önteni a pohárba. Amennyiben valóban meggyanúsítanak, még több bizonyítékkal fogok szolgálni a miskolciaknak, hogy a fészekrakós programhoz elkövetett bűncselekményekhez több fideszes szál is kapcsolódik.”

Ez mennyiben veszi le a felelősséget az előző városvezetésről? - kérdeztük. "Nem a felelősség alóli kibújás volt a célunk a kép bemutatásával. Hogy ki a felelős a fészekrakós ügyért, azt a bíróság feladata eldönteni. Mi csak a pártot ért vádakat szerettük volna tisztázni" – mondta.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában