Helyi közélet

2012.06.02. 18:14

Emese álma Tornyosnémetiben

Tornyosnémeti - Nemzeti összetartozás napi ünnepséget tartanak Tornyosnémetiben június 3-án délután 2 órakor a református templomban.

Tornyosnémeti - Nemzeti összetartozás napi ünnepséget tartanak Tornyosnémetiben június 3-án délután 2 órakor a református templomban.

Az ünnepséget Hernádszurdok, Hidasnémeti és Tornyosnémeti református gyülekezetei rendezik, melyre meghívták négy határon túli református gyülekezet tagjait is Miglécről, Kenyhecről, Perényből és Abaújszináról.

A találkozó célja, hogy az egykor összetartozó hidasnémeti, tornyosnémeti és a határon túli migléci körzet gyülekezeti tagjai közelebb kerüljenek egymáshoz, jobban megismerjék egymást.

Az istentiszteleten igét hirdet: Kovács Balázs református lelkész és az abaújszinai segédlelkész. Az ünnepség keretében a határon túli gyülekezeteket Kavalecz Lajos miskolci szobrászművész Szárnyaszegett című alkotásával ajándékozza meg.

Az istentisztelet után Emese álma címmel kiállítás nyílik a parókián. Pállay-Kovács Szilvia festményeit, és Kavalecz Lajos fából készült szobrait láthatják az érdeklődők. A kiállítást megnyitja Thomka István, hidasnémeti önkormányzati képviselő.

ÉM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában