Helyi közélet

2012.06.15. 16:05

Élelem, ruhanemű, tanszerek - és Terikének szemüveg

Fáj - Érkeznek az első felajánlások, adományok az éhező fáji iskolásoknak.

Fáj - Érkeznek az első felajánlások, adományok az éhező fáji iskolásoknak.- Jaj, azóta, hogy itt jártak, annyi minden történt! - vágott bele Czimbalmos Krisztina, a fáji tagiskola vezetője újabb megkeresésünkkor, jó egy héttel azután, hogy náluk jártunk.

- A Mi Ügyünk Civil Társaság és a Mi Ügyünk Alapítvány elnöke, Papp László egy Londonból származó ruhaadománnyal érkezett hozzánk, amely ágyneműket és játékokat is tartalmazott. A budapesti civil alapítvány széleskörű mozgósításának köszönhetően jelentkezett egy másik fővárosi alapítvány, s közölték, hogy mostantól minden hétfőn megjelennek nálunk, s ahány iskolás gyerekünk van, annyiszor 5 napra való, azaz 5x1,5 kilogramm fagyasztott készételt adnak az iskolás gyerekek családjainak, a nyári szünetben is - újságolta a tanítónő. (Egyébként a fáji általános iskolában már szerdán befejeződött a tanítás.) - Egyébként egyelőre elképzelni sem tudom, hogyan működik majd, de majd kiderül. Mondtam, hogy itt nincs mikró a családoknál, hogy felmelegítsék, de azt mondták, hogy fazékban is ki lehet olvasztani. Ha megjön az első transzport, beszámolok róla - ígérte.

Zuglóból is jelentkeztek adakozók, akik tanszereket, gyakorlófüzeteket, kekszeket, buktákat, ivóleveket küldtek. A tanszereket az iskolában elteszik a jövő tanévre.

Az Észak felhívására

Az Észak-Magyarországban közölt fényképen látható is volt az a lástássérült kislány, Terike, akinek összetört a szemüvege, s bár újat írtak fel neki, az édesanyja pénz híján nem tudta kiváltani, így az összecsomózgatott, kinyúlt kalapgumival rögzített régivel próbál többé-kevésbé sikerrel elboldogulni.

Egy hölgy a közöltek nyomán felhívta a tanítónőt, s vállalta: ő szívesen kiváltja Terike új szemüvegét.

A Máltaiaknak köszönhetően pedig sikerült egy kis vidámságot is csempészni a gyerekek életébe, utólagos gyermeknap apropóján. A rossz időjárás miatt ugyan az ugrálóvárat nem a szabadban, hanem a tanteremben állították fel, de így is nagy sikere volt.

ÉM-SzK


Segítsünk együtt!

A további segítségnyújtásnak is mindenféle formája jól jönne a fáji iskolásoknak.

Czimbalmos Krisztina elérhetősége: 30/2052754; az iskola címe: 3865 Fáj, Templom út 28 sz.


Fáj – A kicsinyke iskola épülete előtt tábla hirdeti: uniós támogatással újították fel. Bent éhező gyermekek. Fáj. Feltekintve a fáji iskola oromzatára: egy kopott, nyúzott, szakadt magyar zászló, belebogozódva egy vasrácsba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában