Helyi közélet

2012.06.10. 18:01

A Miskolci Családsegítő Központnál lehet jelezni a házi segítségnyújtás iránti igényeket

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvényben foglalt felhatalmazás alapján 2012. május 17. napján megtartott ülésén úgy döntött, hogy nem ad ki nyilatkozatot az Újszövetség Gyülekezet fenntartásában működő Forrás Közösségi Központ Szolgálat részére.

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvényben foglalt felhatalmazás alapján 2012. május 17. napján megtartott ülésén úgy döntött, hogy nem ad ki nyilatkozatot az Újszövetség Gyülekezet fenntartásában működő Forrás Közösségi Központ Szolgálat részére. A törvény értelmében ez a nyilatkozat a feltétele 2012. július 1-jétől a finanszírozási rendszerbe történő befogadásnak. 

Az önkormányzati döntés indokai:

Miskolc – mint települési önkormányzat – feladat ellátási kötelezettséggel bír a szociális ellátások területén. A város jól kiépült szociális ellátórendszert működtet és sokat áldoz arra, illetve tesz azért, hogy magas színvonalú, kiegyensúlyozott szolgáltatást nyújtson a szociális szükséglettel rendelkező idős emberek számára. Az ellátórendszerben jól képzett, elhivatott szakemberek dolgoznak. Az önkormányzat saját fenntartásban működő intézményeit szeretné erősíteni, a kapacitáskihasználtságot javítani és ezáltal az ellátást mind minőségi, mind mennyiségi szempontból nyomon követni. Így a város idős lakosságának életkörülményeiről átfogóbb képet kapva, az ellátás iránti igényekre jobban és gyorsabban tud reagálni. Miskolc önkormányzata értesült arról, hogy a Forrás Szociális Központ 2012. július 1-től megszünteti a házi segítségnyújtást a város területén. 

Tájékoztatjuk a Forrás Közösségi Központ Szolgálat ellátottjait, hogy a házi segítségnyújtás szociális alapszolgáltatást az önkormányzati fenntartású Szolgáltatási Központokban a továbbiakban is igénybe tudják venni. Kérjük, hogy előzetes ellátási igényeiket a Miskolci Családsegítő Központ 3530 Miskolc, Arany János u. 37. szám alatt lévő központjában jelezzék személyesen, levélben vagy telefonon a 46/562-276 vagy 70/466-45-46 telefonszámokon, illetőleg e-mail-ben a [email protected] címen. A házi segítségnyújtás iránti igényeik előzetes jelzését 2012. június 30-ig várja a Családsegítő Központ.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában