Helyi közélet

2012.05.09. 15:33

Kapós lett a Zemplén Vízmű

Sátoraljaújhely - Évek óta nagy az érdeklődés a társaság iránt, amely szeretne lehetőleg önálló maradni.

Sátoraljaújhely - Évek óta nagy az érdeklődés a társaság iránt, amely szeretne lehetőleg önálló maradni.

A vízműtörvény értelmében azok a vízműtársaságok, amelyek nem rendelkeznek kellő fogyasztói potenciállal, a jövőben társulni lesznek kénytelenek. A sátoraljaújhelyi székhelyű Zemplén Vízmű Kft. ennek a határmezsgyéjén mozog, így a társaság körül megjelentek az érdeklődők.

Elérhetik

– A pontérték három összetevőből áll, a lakossági-, a közületi- és a vállalkozói kategóriából – mondja Lakatos István, a Zemplén Vízmű Kft. ügyvezető igazgatója,. – Ahhoz, hogy egy társaság önálló maradhasson, minimum 150 ezer pontot kell elérnie. Nálunk is most zajlik a pontérték újraszámolása. Jelenleg 130 ezernél tartunk, de egyáltalán nem kizárt, hogy a végelszámolásnál elérjük a 150 ezret.

Önállóak maradnának

Lakatos István nem titkolja, hogy többen szeretnék megkaparintani a társaságot.

– Vannak „kérőink”, közülük néhányan meglehetősen erőszakosak is – mondja az ügyvezető igazgató. – Ez érthető is a részükről, hiszen mi a természetes vízbázisunknak köszönhetően viszonylag olcsón, magas színvonalon és nagy biztonsággal tudunk szolgáltatni. Ez vonzó célpont egy olyan társaságnak, amely a miénknél lényegesen nagyobb áron szolgáltat, így a mi megszerzésünkkel sokkal nagyobb profit van kilátásban, hiszen azt elvárják, hogy egy társuláson belül azonos legyen az árszínvonal. Mi viszont szeretnénk olyan céggel társulni, amelynek a miénkhez hasonló az árszínvonala, hiszen a zempléni régió egyes részein olyan mértékű a szegénység, hogy a mi alacsony árainkat is csak nagy nehézség árán tudják fizetni. A kintlévőségeink ellenére nem panaszkodunk, hiszen a társaság a húszéves fennállása alatt tavaly a legsikeresebb évét könyvelhette el, miután ilyen körülmények között is képesek voltunk profitot termelni.

„Nem adjuk”

– A vízműtársaságunkat nem adjuk – mondja a legnagyobb tulajdonos, Sátoraljaújhely önkormányzatának képviseletében Szamosvölgyi Péter, a zempléni város polgármestere. – Meggyőződésem, hogy a törvény által biztosított négy év alatt a cég önmagában is teljesíteni tudja az önállósághoz szükséges minimális értéket, de ettől függetlenül nem tettünk le arról, hogy társuljunk, hiszen így még erősebben jelenhetünk meg a piacon. A tárgyalások folynak, de egyik sincs még olyan stádiumban, hogy konkrét elképzelésekről lehetne beszélni. A cél azonban az, hogy egy olyan társasággal működjünk együtt, aki nem belőlünk akar tovább gazdagodni, hanem egy olyannal, amely a miénkhez hasonló árszínvonalat képes tartani. A mi vízműtársaságunk nem azért van, hogy az emberek zsebéből kiszedje a pénzt, hanem azért, hogy a lehető legtöbbet benne tartsa.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában