Helyi közélet

2012.05.23. 15:00

Gyerekeknek és szülőknek segítenek Sátoraljaújhelyen

Sátoraljaújhely - Felavatták a „Pöttömke” Biztos Kezdet Gyermekházat Sátoraljaújhelyen.

Sátoraljaújhely - Felavatták a „Pöttömke” Biztos Kezdet Gyermekházat Sátoraljaújhelyen.

Közel 38 millió forintos vissza nem térítendő uniós támogatásból valósult meg Sátoraljaújhelyen az Esze Tamás úti óvoda épületében a „Biztos Kezdet Sátoraljaújhelyen” elnevezésű projekt, amelynek zárásaként bemutatták a Gyerekházat, amelyet a helyi gyerekek már el is neveztek játszodának.

Segítenek

A Gyerekházzal kapcsolatban a projekt vezetője, Sinka Nikoletta elmondta, a program helyi bevezetésével a Sátoraljaújhelyen élő öt éve alatti hátrányos helyzetű gyermekek és családjaik számára nyújt olyan új szolgáltatást, melynek középpontjában a gyermek és a szülő áll. Az érintettek problémáinak hatékonyabb kezelése és életesélyeik javítása érdekében új módszereket, munkaformákat alkalmaznak, melyek olyan családok igényeit is kielégítik, akik számára a meglévő intézményrendszer szolgáltatásainak igénybevétele problémákba ütközik.

A Gyerekház munkatársai – amellett, hogy megfelelő iskolai végzettséggel és tapasztalattal rendelkező szakemberek – egyúttal olyan, az esélyegyenlőség mellett elkötelezett gyakorló anyák, akik képesek a többszörösen hátrányos helyzetű családokkal való együttműködésre.

A projekt megvalósítása során közreműködő szakmai csoportokban egyaránt dolgoztak és dolgoznak védőnők, orvosok, pedagógusok, szociális szakemberek, önkéntes segítők, valamint a szolgáltatásainkat igénybe vevő családok. A cél az, hogy a rendelkezésre álló erőforrások és lehetőségek felhasználásával a Gyerekház nyújtotta szolgáltatásokat hosszabb távon is biztosítani lehessen.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában