Helyi közélet

2012.04.11. 17:53

Újra járnak a kazincbarcikai liftek

Kazincbarcika - A cégbírósági bejegyzés után fizethetett a lakásszövetkezet.

Kazincbarcika - A cégbírósági bejegyzés után fizethetett a lakásszövetkezet.

Szerdán délután a szolgáltató visszakapcsolta az áramot azokban a lépcsőházakban, ahol egy jogi huzavona miatt 295 család nyolc napon át közvilágítás és lift nélkül élt. Köszönhetően az országos médiavisszhangnak és néhány illetékes gyors, hathatós segítségének szerdán délutántól újra jár a lift a szolgáltatásból kizárt kazincbarcikai tízemeletesekben, tájékoztatta lapunkat Göndör Judit, a kazincbarcikai városháza szóvivője.

Mint korábban megírtuk, közel 300 család múlt kedd óta lépcsőzni kényszerült, mert a lakásszövetkezetnél történt tisztújítás változásbejegyzésének elhúzódása miatt az új tisztségviselők tavaly október óta nem fértek hozzá a lakásszövetkezet folyószámláihoz, így a lakók hiába fizették rendesen a közös költségeket, a lakóközösség közüzemi számlatartozása csak hízott. Bár a választott tisztségviselők a legtöbb szolgáltatóval meg tudtak állapodni, az áramszolgáltató április 3-án ideiglenesen kizárta az érintett lépcsőházakat a szolgáltatásból.

Húsvét után aztán mozgásba lendült a jogi gépezet is, és kedden megtörtént a hivatalos cégbírósági bejegyzés. A lakásszövetkezet választott elnöke szerdán délelőtt már hivatalosan is eljárhatott a lakók ügyében: hozzáfért a folyószámlához és elutalta áramdíj-tartozást, a szolgáltató pedig gyorsított eljárásban visszakapcsolta az áramot.

ÉM


Kazincbarcika - Soron kívüli bejárás az áram nélkül maradt kilenc barcikai tízemeletesben.

Kazincbarcika, 2012. április 5., csütörtök (MTI) - Csaknem háromszáz családot érint Kazincbarcikán, hogy a szolgáltató kilenc tízemeletes épület lépcsőházában kikapcsolta az áramot, így a lift sem működik - tájékoztatta a helyi önkormányzat szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Kazincbarcika – 295 család került lehetetlen helyzetbe azzal, hogy az áramszolgáltató kedden 9 barcikai lépcsőházban kikapcsolta a szolgáltatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában