Helyi közélet

2012.04.10. 09:10

Jegyzet: Ügynökügynökség

<em>Valahol Magyarországon, a közeli jövőben: A kihallgató tiszt szúrós tekintettel hajolt át az íróasztal fölött, és a megszeppent gyanúsított arcába nézett: – Mondja, maga nem volt ügynök? – kérdezte. – Párttag? KISZ-tag? No és volt valaha úttörő táborban? Aha, megfogtuk magát; amikor ötödikes korában Zánkán nyaralt, biztosan beszervezték! Bevallja?</em>

Valahol Magyarországon, a közeli jövőben: A kihallgató tiszt szúrós tekintettel hajolt át az íróasztal fölött, és a megszeppent gyanúsított arcába nézett: – Mondja, maga nem volt ügynök? – kérdezte. – Párttag? KISZ-tag? No és volt valaha úttörő táborban? Aha, megfogtuk magát; amikor ötödikes korában Zánkán nyaralt, biztosan beszervezték! Bevallja? Nem? Pedig kellene... Birtokunkban van egy jelentés, amiben dr. Takács József számol be arról, hogy ön különösen lelkesen énekelte a Mint a mókus fenn a fán című mozgalmi dalt, és itt van egy fotó is, amin büszkén feszít a vörös nyakkendőjében! Hogyhogy ki az a dr. Takács József? Az államtitkár úr, maga még Stréber Józsiként ismerte... Azt mondja, nem is tudta, hogy a Stréber Jóska jelentést írt önről? Nahát, ezért vállalta nyíltan az ideológiai elkötelezettségét, ugye? Micsoda? Hogy nem is maga az ügynök, hanem az, aki jelentést írogatott önről? Azzal vádolja a kormányzópárt államtitkárát, hogy közösséget vállalt az elnyomó kommunista hatalommal? Vonja vissza, vagy elvitetem!

A kommunizmus bűneinek feltárására nyárra létre kívánják hozni a Nemzeti Emlékezet Bizottságát, ami a tervek szerint nyomozati jogkört is kap majd. Egyéb sem hiányzott. Ezen kívül már mindenünk megvan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában