Helyi közélet

2012.03.08. 08:51

Harmónia és határozottság

Miskolc - Vatamány Bella: egy fiatal nő, aki vállalkozói pályára készül.

Miskolc - Vatamány Bella: egy fiatal nő, aki vállalkozói pályára készül.

Jelenleg végzős, a mesterképzésben másodéves a Miskolci Egyetem közgazdaság-tudományi karán Vatamány Bella, aki szerint egy nő egyszerre lehet sikeres üzletasszony, anya, feleség – minden szerepkörének kompromisszumok nélkül meg tud feleli, ha megtalálja az egyensúlyt. A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) megyei elnökeként vállalkozói pályára készül, és bár tudja, hogy a pénzcsinálás főleg a „férfiak pályája”, nem tart tőle, hogy mint nő, nehezebben boldogulna. Véleménye szerint egy nő remekül megállja a helyét a férfiak világában, ha kellően határozott – nála pedig ebben nincs hiány.

Mint elmondta, az egyetem elvégzése után szeretne néhány évig munkatapasztalatot és alaptőkét gyűjteni valamilyen nagyobb cégnél, de a jövőjét egy saját vállalkozás vezetőjeként képzeli el. Attól nem tart, hogy a munkája miatt háttérbe szorul majd a magánélete, s bár jelenleg független, biztos benne, hogy talál majd egy olyan férfit, aki egyenrangú partnerként tudja kezelni, és akivel együtt meg tudják teremteni azt a harmóniát, aminek eredményeként meg tud felelni a különböző szerepkörök elvárásainak. Vezető egyéniség, de a magánéletben nem akar minden áron irányítani. Arra a kérdésünkre, hogy az üzleti életben mik lehetne a női vezetők előnyei, Vatamány Bella azt válaszolta, hogy tapasztalata szerint a nők megfontoltabbak, döntéseik előtt alaposabban mérlegelnek, a férfiak pedig kockázatvállalóbbak. „Meg kell nézi, hogy a női vezetők által irányított bankok mind átvészelték a válságot, a férfiak vezetése alattiak pedig szinte sorra dőltek be”, mondta Bella, állítása igazolására.

Sok férfi nehezen viseli el a női vezetőket, ezért felvetettük: hogyan fog boldogulni velük? „Ki tudok állni magamért, szerintem ha kellő határozottsággal képviseli valaki az elképzeléseit, őket is meg tudja győzni”, mondta. Példaként a Fiatal Vállalkozók Országos Hetét említette, aminek főszervezője volt, s ahol „férfikollégákkal” kellett együtt dolgoznia. A rendezvény sikere magáért beszélt. Bella szülei őstermelők, édesanyja a családi vállalkozásban dolgozik, és mint a hölgy elmondta, ő is kellően határozott egyéniség, aki képes volt a fentebb említett egyensúly megteremtésre.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában