Helyi közélet

2012.03.16. 12:54

Aláírásokat gyűjt az LMP

Miskolc - Az aláírásgyűjtés mellett a hálózatépítés és kapcsolatfejlesztés a céljuk.

Miskolc - Az aláírásgyűjtés mellett a hálózatépítés és kapcsolatfejlesztés a céljuk.Az első összesített eredmények vasárnapra várhatóak a Lehet Más a Politika (LMP) „Talpra magyar!” címmel indított országos népszavazási kezdeményzésében - mondta el pénteken Mile Lajos, LMP országgyűlési képviselője a Martin-kertvárosban. Az LMP március 5-én kezdte meg az aláírásgyűjtést a 2012-es népszavazáshoz. Azt szeretnék elérni, hogy a munkájukat elvesztett emberek 9 hónapig kaphassanak álláskeresési támogatást; a szabadságot a munkavállaló kérésének megfelelően kelljen kiadni; ne lehessen 3 hónapnál hosszabb próbaidőt kikötni és a tankötelezettség korhatára továbbra is 18 év maradjon.

Ha az Alkotmánybíróság elfogadja nyugdíjügyi beadványukat, akkor azonnal elkezdődik a gyűjtés arról is, hogy a korábban jogosan megszerzett nyugdíjjogosultságokat ne lehessen elvenni - tette hozzá a politikus. Kiemelte, az aláírásgyűjtés mellett a hálózatépítés és kapcsolatfejlesztés a céljuk. – Az a tapasztalat, hogy érdeklődnek az emberek a kezdeményezés iránt, és nem igaz, hogy nem értik a kérdéseket. Mile Lajos jelezte péntektől az egész országban folytatódik az aláírásgyűjtés.

ÉM-PGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában