Helyi közélet

2012.02.17. 13:57

Influenza - Megyénkben még bőven a küszöb alatt

Borsod-Abaúj-Zemplén - Csak két megyében nem nőtt az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma - az egyik a miénk.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Csak két megyében nem nőtt az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma - az egyik a miénk.Jóllehet az országos adatok szerint az influenzaszerű megbetegedések aránya az előző héten már éppen átlépte a járványos küszöböt (ami 150 százezrelék) - 100 ezer lakosra vetítve 157 megbetegedés jutott -, az ország egyes területinek érintettsége között igen nagy volt a különbség. Két megyében pedig egyáltalán nem emelkedett az előző héthez képest a betegségre jellemző tünetekkel orvoshoz fordulók száma. Az egyik kivétel Borsod-Abaúj-Zemplén (Hajdú-Bihar mellett): itt még csökkenést is tapasztaltak.

Őket jobban szereti

A megyei kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási (NSzSz) szervének tájékoztatása szerint a klinikai adatok értékelése alapján a 6. héten megyénkben egyenesen alacsony az influenza-aktivitás, itt százezer lakosra vetítva alig több mint 70 fordult orvoshoz. A legtöbb megbetegedést az NSzSz Szerencsi, Bodrogközi, Sárospataki, Sátoraljaújhelyi, Tokaji Kistérségi Népegészségügyi Intézete, valamint a Tiszaújvárosi, Mezőcsáti, Mezőkövesdi Kistérségi Népegészségügyi Intézete illetékességi területéről jelentették.

A megbetegedések zöme (63 százaléka) a 15 év felettieket érintette, ezen belül a legtöbb megbetegedést a 15-24 évesek korcsoportjából jelentettek.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában