Helyi közélet

2012.02.03. 14:56

Feljelentés idősotthon-ügyben

Budapest - A sebtiben megszerzett ingatlan-együttes és a hitel is az államra szállt.

Budapest - A sebtiben megszerzett ingatlan-együttes és a hitel is az államra szállt.

Ismeretlen tettesek ellen hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanújával feljelentést tett az MSZP Demokrácia Központja egy, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzat által december végén megkötött ingatlanügylet miatt. Lukács András, a megyei önkormányzat MSZP-frakciójának vezetőhelyettese lapunknak elmondta, megítélésük szerint számos szabálytalanság történt a tranzakció során.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a megyei közgyűlés a rendes ülése után három nappal összehívott rendkívüli ülésén a Jobbik és a Fidesz-frakció szavazataival úgy döntött, hogy 650 millió forintért megvásárolja egy budapesti szociális szolgáltató társaság Zsujtán álló, magántulajdonában lévő idősek otthona épületét és a hozzá tartozó kiszolgáló ingatlanokat, és ehhez hitelt vesz fel. A tranzakció létrejött, január elsején pedig az ingatlant – és az adósságot – a megye átadta az államnak.

Lukács András elmondta: szabályosan két független szakértő értékbecslése után a szakbizottságok ajánlása alapján vásárolhatta volna meg az idősek otthonát az önkormányzat, mert így azt sem lehet tudni, valódi értékének megfelelő árat fizetett-e az ingatlan-együttesért. A frakcióvezető-helyettes hozzátette még: a kötelezettségvállaláshoz szükség volt a kormánymegbízott hozzájárulására is.

Bacsó Bea, a megyei önkormányzat sajtóreferense elmondta: semmit sem tudnak még a feljelentés részleteiről, így nem kívánnak állást foglalni az ügyben.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában