Helyi közélet

2012.02.07. 17:00

Arcok a megyéből: Nagy Zoltán - Valami szokatlant szeretett volna

Miskolc - Zoltán, a Miskolci Mágnes Csoport vezetője hamarosan Franciaországban önkénteskedik.

Miskolc - Zoltán, a Miskolci Mágnes Csoport vezetője hamarosan Franciaországban önkénteskedik.

Olvasóink többször hallhattak már a Miskolci Mágnes Csoportról. A középiskolás fiatalokból álló csapat főleg annak kapcsán szerepelt a híradásokban, hogy a város különböző pontjain úgynevezett villámcsődületet (Flash Mobot) tartottak, a járókelők nem kis meglepetésére. A csoport koordinátora Nagy Zoltán, maga is középiskolás fiatalember, a Szinergia Üzleti Szakképző iskola diákja, s bár egyetemi továbbtanuláson is töri a fejét, de szeretne magának hagyni még egy évet a gondolkodásra. Azon gondolkodna, hogy melyik úton induljon tovább, hisz nagyon érdekli a szervezés, a média és az emberek is. Épp ezek miatt vállalta el 2010-ben a Miskolci Mágnes Csoport koordinátori szerepét.

Tehetségkutató

– Először valami szokatlant akartunk – meséli Zoltán. – Ezért találtuk ki a Flash Mobokat. De szívügyem a csapatépítés, a közösségfejlesztés és a kommunikáció is, így ezek fejlesztésére is sok programot szerveztünk.

Legnagyobb programjuk azonban a december 3-án, gálaműsorral zárult tehetségkutató verseny volt. Fiatal, tehetséges énekeseket kerestek, és találtak is, akik azóta több városi rendezvényen felléptek.

Próbáltak különböző pályázatokon pénzt is szerezi programjaikhoz, de ez nem sikerült, ezért kénytelenek voltak támogatókat keresni és saját forrásokat felhasználni.

Nagy út előtt

Zoltán egyébként nagy út előtt áll. Szeptembertől Franciaországba utazik, hogy önkéntes munkát végezzen. Itt is fiatalokkal szeretne foglalkozni, nekik hasznos és érdekes szabadidős programokat kitalálni. Ez az egy tanév talán elég is lesz arra, hogy eldöntse, melyik egyetemen folytassa tovább. A csoportot azonban nehéz szívvel hagyja itt, de mindenről időben gondoskodott, a legaktívabb tagok között osztotta el a koordinátori munkát. Zoltántól még megtudtuk, hogy bár minden szabadidejét a csapat körüli munka köti le, de nagyon szeret korcsolyázni, és ha néha bulizásra adja a fejét, akkor budapesti bulikat választ magának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában