Helyi közélet

2012.01.18. 09:14

MSZP: Átgondolatlan kórházi átalakítások

Miskolc - A szocialisták aggódnak a megye egészségügyi ellátórendszeréért.

Miskolc - A szocialisták aggódnak a megye egészségügyi ellátórendszeréért.

A megyei közgyűlés egészségügyi bizottsága ülésének összehívását szorgalmazza a testület szocialista frakciója és dr. Koleszár Lajos, a bizottság MSZP által delegált tagja, mert a képviselőcsoport aggódik a megye egészségügyében tapasztalható negatív tendenciák miatt. Lukács András frakcióvezető szerint azzal egyetértenek, hogy változtatások szükségesek a hazai egészségügyi ellátórendszerben, de – meglátásuk szerint – azzal, hogy a megye kórházai kikerültek a közgyűlés hatásköréből, annak a lehetősége is minimálisra csökkent, hogy a megyében élők érdekeinek megfelelően alakuljanak a dolgok.

Messze kell menni

Dr. Koleszár Lajos, az egészségügyi bizottság tagja az egyik anomáliára hívta fel a figyelmet. Egy rendelkezés nyomán minden esély megvan arra, hogy megszűnjön a sátorlajaújhelyi kórház szülészeti osztálya. Ez azt jelentené, hogy a környéken élőknek vagy Kisvárdára, vagy Miskolcra kellene eljutniuk például terhesgondozásra akár télvíz idején. A szakpolitikus elmondta, szeretnék, ha a megyei közgyűlés egészségügyi bizottsága napirendjére tűzné az egészségügy átalakítási tervét, meghallagatná az érintetteket és kialakítaná az álláspontját a kérdésben.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában