Helyi közélet

2012.01.27. 12:05

Az év befektetői: A Boscht és a Jabilt is díjazták

Miskolc, Tiszaújváros - Átadták a 2011-es „Év Befektetője” díjakat. A hat kategóriában két olyan díjazott is van, amelyek megyei kötődésük: a tiszaújvárosi székhelyű Jabil és a Miskolcon két gyárat üzemeltető Bosch.

Miskolc, Tiszaújváros - Átadták a 2011-es „Év Befektetője” díjakat. A hat kategóriában két olyan díjazott is van, amelyek megyei kötődésük: a tiszaújvárosi székhelyű Jabil és a Miskolcon két gyárat üzemeltető Bosch.

A 2005-ben alapított „Év befektetője” díjak célja, hogy elismerje azokat a vállalatokat, valamint az őket támogató szervezeteket és önkormányzatokat, amelyek az adott évben a legnagyobb mértékben járultak hozzá a magyar gazdaság fejlődéséhez és a foglalkoztatottság növeléséhez. Ennek szellemében ítélte oda a nemzetgazdasági miniszter – a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) javaslatára – a díjat. A díjazott projekteket a HITA által támogatott beruházások közül választották ki.

Az immáron hagyománnyá érett eseménynek a Parlament felsőházi terme adott otthont január 26-án. Az „Év Befektetője” díjakat a nemzetgazdasági miniszter és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal elnöke átadták.

Az év legtöbb munkahelyet teremtő vállalata elismerést a Jabil vehette át, mely 670 fővel gyarapította dolgozói számát Tiszaújvárosban 4G-s kommunikációs technológia gyártását célzó projektjével.

Az év legnagyobb volumenű bővítése díj az ország legnagyobb ipari termelő vállalatát, az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft.-t illeti. Az Audi Hungariánál megvalósuló több mint 900 millió euró összberuházási értékű új járműgyár részeként pótlólagos beruházással présüzem és ahhoz kapcsolódó ipari infrastruktúra létesül, mely 300 új munkahelyet teremt.

A K+F együttműködésért díjat idén a Robert Bosch Kereskedelmi Kft. vehette át, kutatás és fejlesztés területén betöltött szerepe, valamint az egyetemekkel és kutatóintézetekkel megvalósított kiemelkedő kapcsolata miatt.

Az ipari park és az önkormányzat befektetésösztönzés terén végzett erőfeszítéseinek elismeréséül a Legjobb ipari park címet a Polgár Ipari Park nyerte el.

Az év legnagyobb új regionális szolgáltató központját létrehozó vállalata a 2011-es évben az AGCO Hungary Kft. lett. A Budapesten megvalósuló új SSC beruházás a cég 16 000 alkalmazottjának nyújt IT szolgáltatásokat szerte a világon. A vállalat további üzleti funkciók telepítését tervezi a budapesti szolgáltató központjába.

Az év legnagyobb volumenű zöldmezős beruházása díjat a Mylan, a világ harmadik legnagyobb generikus gyógyszergyártó cége vehette át közel 60 millió eurós, 320 főnek munkahelyet biztosító komáromi beruházásával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában