Helyi közélet

2011.12.07. 21:16

MVSC100: bemutatták a Jegenyék a Kubikban könyvet

Miskolc - Pénteken ünnepli fennállásának 100. évfordulóját a MVSC. Az alkalomból szerdán könyvbemutatót tartottak.

Miskolc - Pénteken ünnepli fennállásának 100. évfordulóját a MVSC. Az alkalomból szerdán könyvbemutatót tartottak.

Zsúfolásig megtelt a Vörösmarty Művelődési Ház, ahol az MVSC Centenáriumi Társasága rendezésében ajánlották a jelenlévők figyelmébe Hajdu Imre: Jegenyék a Kubikban című könyvét, amely a labdarúgók ötvenes évek végén elért sikereiről szól. A szerző, beszédében történelmi visszapillantót adott, az MVSC-t „beleillesztette” az elmúlt évtizedekbe, méltatta a diadalokat, a legeredményesebb sportolókat, majd megállapításáért – az MVSC nélkül lehet élni, de nem érdemes – vastapsot kapott.

Hősköltemény

A művet Temesvári Miklós mesteredző, a klub egykori játékosa (a Földes Ferenc Gimnázium hajdani angol-magyar szakos tanára) méltatta. Az ország- és a FIFA révén világszerte ismert és elismert szakember kijelentette:

– Egész éjszaka nem aludtam, mert a könyvet forgattam, miközben kerestem-kutattam emlékeimet. Az biztos, hogy aki a kezébe veszi a több, mint 300 oldalas kiadványt, későn fogja lekapcsolni a villanyt, vagy ha dolgozik, akkor inkább vegyen ki szabadságot. Mert ez a könyv hősköltemény! Felhívja a figyelmet a helyi és a magyar sport értékeire és manapság tudjuk, hogy az értékeket meg kell védeni, a hagyományokat ápolni, tisztelni kell.

A bemutatón levetítették Sárosi Ödön filmjét, majd hűségdiplomát adományoztak az MVSC egykori sportolóinak és szurkolóinak.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában