Helyi közélet

2011.12.19. 15:50

Honfoglaló: Még harcban az elsőségért a sárospataki Árpád Vezér Gimnázium

Sárospatak - A tavalyi győztes sárospataki középiskola most is dobogós az Iskolák versenyében.

Sárospatak - A tavalyi győztes sárospataki középiskola most is dobogós az Iskolák versenyében.

Az egyik magyarországi bank tavaly meghirdette a Honfoglaló internetes játékban az Iskolák versenyét. Hazánk talán legnépszerűbb internetes játékában a regisztrált felhasználók egyszerűen kiválasztották kedvenc iskolájukat és onnantól kezdve a megadott határidőig a Honfoglalón szerzett virtuális aranytallérjaikat jóváírták a választott iskolának.

A 2010-es versenyt a sárospataki Árpád Vezér Gimnázium nyerte meg nagy fölénnyel, amelynek eredményeként egy digitális táblával lettek gazdagabbak.

Visszavágó

Idén a bank ismét elindította a játékot. A december végéig tartó versenyben az első húsz helyezett között négy megyénkbeli iskola is szerepel. Közülük legjobban ismét a patakiak állnak, jelenleg a második helyen.

– Miután a szervezők visszavágóként nevezték el a mostani versenyt, ezért is kötelességünk volt újra elindulni, hiszen a visszavágónak csak akkor van értelme, ha a címvédő is szerepel a küzdelemben – mondja Remeczki Imre, a sárospataki Árpád Vezér Gimnázium történelem szakos tanára, aki maga is szenvedélyes Honfoglaló-játékos. – A baráti körömön kívül a diákokat is ösztönöztem arra, hogy játsszanak az iskolánkért. Szerencsére nagyon sok diák kedveli ezt az internetes szellemi párbajt, ennek is köszönhető a mostani jó szereplésünk is. Természetesen szeretnénk megnyerni a versenyt, amely tulajdonképpen egyfajta népszerűségi vetélkedő is, de egy dobogós helyezéssel sem lennénk elkeseredettek, hiszen olyan értékes berendezésekkel gazdagodhatnak a dobogós iskolák – ráadásul ingyen –, amelyek nélkülözhetetlenek a korszerű tanításhoz.

Jó érzés

– Ha géphez jutok, akkor mindig játszok néhány partit a Honfoglalón – mondja Zsigus Katalin, a pataki középiskola végzős diákja.

– Szeretem a kihívásokat, ráadásul tanulásnak sem rossz, hiszen bár sok teljesen haszontalan információt is kérdeznek a feladványokban, főleg a tippelős kérdéseknél, azért sok olyan évszám, név, adat is rögzül a játék során, amelyeknek a tanórákon hasznát vehetem. Az pedig külön jó, hogy most az iskolámért is játszhatok. Sokáig vezettünk, most a második helyen állunk, de megpróbálunk mindent a sikerért. Azért a második hely is szép.

ÉM-BG

A játék

A Honfoglaló egy stratégiával ötvözött internetes kvízjáték, amelyet egyszerre három játékos játszik. Az oldalon lehetőség van tesztjátékot játszani, illetve regisztrált felhasználónévvel részt venni a játékban. 

A játékot hosszú hadjárat és villámháború szobákban lehet játszani.

Amennyiben valaki nem talál ellenfelet magának, lehetőség van robotjátékosok ellen játszani.

A Honfoglalóban a játékon kívül több helyen (pl. belépő kvíz) mód nyílik aranytallérok gyűjtögetésére, amelyekkel az árverésben értékes nyereményekre lehet szert tenni.

Az oldalon élénk közösségi élet folyik. A chaten, az üzeneteken és a fórumokon keresztül több ezer játékossal lehet kapcsolatot tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában